Teşekkürler temennileriniz için. Yaptıklarım aklıma geldikçe eklerim burada. Sadece bana söyleme denilen şeyi söylememek kaydıyla. Bu konuda yapabileceğim birşey yok. Söz verildi söz alındı.
Mesela malum film sektörü. Adamın birisi hazır tema kurar. 1 ay film girer. Zaten siteyi satacaktır. Bu sebeple çeker botla bir ay boyunca sonra satacağı için kasar hacklinki. Elimdeki film sitesi böyle bir film sitesiydi. Zira Penguen denilen güncellemede yamulup gitmesi bundandı. Her backlink iyi değildir.
Bu siteye çalışma yapmadan önce ilk yaptığım ilk iş google webmastertools ile siteme gelen bağlantıların listesini çıkardım. Yanlış hatırlamıyorsam 256 siteden 77k backlink görünüyordu.
Üşenmedim tek tek 256 siteyi de inceledim. Şu kadarını söyleyeyim 256 siteden 254 yada 255'ini google disavow tool ile reddettim. 77k backlink düştü 23-25k lara. halada düşmesini bekliyorum. Sonraki tüm çalışmalarımı bu işlemden sonra, backlink sayılarım düşene kadar bekleyip öyle yaptım.
Forumda bir çok SEO'cu var. Bana düşmez SEO üzerine yorum yapmak ancak benim anladığım SEO: kaliteli içerik girmek + içeriğe kaliteli referans bulmak.
Dananın kuyruğuda kaliteli referans bulmakta kopuyor.