13 Aralık'ta yeni aldığım domain yaklaşık 1,5 ayda ilk sayda 10. sırada.
Detayını söylemeyeceğim burada benim yaptığım şeyi yaparak para kazanan ve bana bunu para karşılığı öğreten arkadaşın talebi sebebiyle.
Ancak bu 1,5 ayda neler yaptığımı kabaca anlatayım.
1. Özgün içerik. Aynı şeyin yeni kelimelerle yazılması değil. İlk sizin yazmanız demek özgün. Yada ilk yazanlardan birisi olmanız. Haber sitesi olduğundan olabildiğince hızlı. Metinleri kendim yazdım. Rewrite yapmadım. Tüm haberler kendi çektiğimiz resimlerle ve mümkünse kesinlikle video ile desteklendi. Aşırı keyword kulanadım. 3 max.
2. Yukarıda dediğim gibi videoları kendimiz çektik. Editledik, upload ettik, sitede yayınladık. Sadece facebookta paylaştık. Sosyal medyanın seoya bir etkisi olduğunu çok düşünmüyordum zaten ama siteye trafik sağladığından dolaylıda olsa azımsanamayacak bir etkisi mutlaka var. Zaten bilen bilir. Facebook'ta falan linkler no-follow. Yani SEO değeri yok.
3. Bence çok önemli bir konu backlink. Her backlinke balıklama atlamadım. Tek tek inceledim. 100 blogdan tanıtım yazısı yayınlarım diyen adamın tek tek 100 sitesinide inceledim. Kriterime uyan 1 tane çıktı sadece. Paket tanıtım yazısı almadım. Tek tek sitelerimi kendim seçtim. Makalelerimi belki gereksiz ancak 500-600 hatta 700 kelimelik yazdırdım.
4. Yukarıda ki 3 maddeyi yapan adamın umutsuzluğa kapılmaması gerekli. 20. sıradan 10. sıraya gelene kadar yaklşık 15 ila 20gün boyunca 22. ve 17 sıralarda gitti geldi site. Bugün 20. sıradan 10 sıra birden yükselerek 10. sıraya geldi. Yanai durmadan özgün içerik eklemeye devam.
Seocu değilim. Sadece bana öğretileni yaptım. SEO'da kesinlikle black hat yönteme girmeyin derim ayrıca.
Ek olarak bu sitemin yanında bir film sitem gene uzunca bir sre 8-9 ve 10. sayfalarda süründükten sonra bugün 35-40 sıra yükselerek 4. sayfaya geldi. Ki bu site penguen güncellemesinden önce kelimesinde ilk sayfada olup güncelleme sonrası ilk 500 den kaybolan siteydi. üzerine yaptığım çalışmayı zamana vurursanız 24 saat etmez.
Daha ne söylenir bilmiyorum ama paylaşmak istedim.