Evet arkadaşlar, ne zamandır yazmak istiyordum buraya. Devir artık negatif SEO devri.
Peki neden?
Google birçok algoritma güncellemesi yapmasına rağmen hep negatif SEO yapılmış siteyi cezalandırıyor.
Peki Disavow Links aracı işe yaramıyor mu?
Belki sitelerin 10%'u eski haline dönüyor olabilir, ama bu aracın pek de etkisi olduğuna inanmıyorum.
Çözüm ne?
Elbette herzaman çözüm vardır, ancak aşırı derecede spam link kasılmış ve cezalandırılmış sitelere çözüm sadece - Yeni site açmak! Fakat, footer link, doğal olmayan şekilde tanıtım yazısı gibi linkleri kaldırmakta fayda var, belki bir daha ki güncellemede site eski haline dönebilir.
Sosyal medya işe yarıyor mu?
Sosyal medyanın etkisi çok çok az, uğraşmaya değmez, fakat +1'ler işe yarayabilir, ama onun da fazla etkisi yok. Bazı dünyadaki en ünlü SEO ve internet pazarlama kurumları Google ile anlaşma yaptıklarını düşünüyorum, çünkü hiçbirisi "sosyal medya" kelimesinden başka kelime bilmiyorlar.
Sitem algoritma cezasına kurban oldu ne yapmalıyım?
Kötü niyetli isen tüm rakiplerin sitelerine spam link kas. Ya da bazı SEO tanrıların dedikleri gibi sosyal medyada paylaşımlar yap, linkleri Disavow tools ile reddet, özgün içerik girmeye devam et, belki 0,01% ihtimal ile işe yarar. Ya da çözüm ADWORDS