Aslında konu çok basit:

bir sunucu al önce. Orta seviye r420 "atıyorum".

parasını öde. ver ucuz ucuz parasını karşıla. öbür ay sunucu parası gelince ortada kal ve devir et yada ilgilenme kaç. Nasıl olsa kimse savcıyla vs uğraşmaz...

Burada suç karşılıklı. Alan da, satan da hatalı...

10 liraya sınırsız hosting mi olur la yıllık!

Ama şu 10 lirayı şöyle yapsa:

Aylık 10 lira dese.

50 kullanıcı bulsa:

50 * 10 = 500.

Şuan sh gibi dc lerde 100 mbit sınırsız geliyor. ortalama 350 liraya sunucun cebinde.

500 * 12 = 6000 tl.

350 sunucu olsa 4200 tl sunucu gider.
1800 lira yılda cebine girecek.

İşletme mantığı ters. Cazip görünüyor değil mi böyle. Ben böyle yapardım. Ama uğraşmam 1800 tl için.

Bunu genelde işletme mantığı oturmamış, standart Türk girişken insanı hesabı olarak görüyor herkes. Abi 50 kişiye satsam 10 liradan 500 tl oh oh... Gerisi gelmiyor işte.

Biz böyle düşünenlerin yanında keriz yerine konuyoruz. Ben manyağım bunlar yanında sanırım aylık 350 tl sunucu parası verip sunucumu online tutmaya. Ama ben 3 müşteri bulurum aylık 600 lira kazanırım... Müşterini düzgün seçersen TR de cebine çok güzel para girer. Buda deneyimle.

Neyse konuyu özetlersek; bu bizim girişkenlerin kafası değişmediği sürece bir halt olmaz... Hergün hosting şikayet konusu görür okuruz!

Ha şu şikayet konularından ders alıp kendime yatırım yapmıyor muyum? Yapıyorum abi. İşime de geliyor. Çünkü nerede hata yaptıklarını görüyorum. Bazılarının hatası başkalarının işine geliyor...