digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mysql ışıkların durumuna direk müdahale edemez değil mi?
Databasedeki alanı on ya da off yapar.
Burada bir php sorgusu ile durumun kontrol edilmesi ve ışıkların tetiklenmesi lazım.
Eğer bir php sorgusu ile durum tetiklenecekse bu sorgunun yapıldığı andaki zaman verisi ile başlama bitiş verileri karşılaştırılıp işlem yapılabilir.
Her 10 dakikada bir cron job ile bir php dosyasını çalıştırırsanız veritabanındaki kayıtlardan başlangıç zamanı ve bitiş zamanını kontrol ederek işlemi gerçekleştirir.
Benim yaptığım olayda benzer birşey zaten. Şöyle söyleyeyim. Birden fazla salon var. Bütün salonlar tek sunucudaki 1 php dosyasının içindeki kodlara bakarak komutunu alıyor. Hangi komutu hangi tarihte hangi saatte alması gerektiğini yani rezervasyon zamanına göre davranmasını da kart okuyucunun statik ip'sine göre yapıyorum. Yani sistemde kayıtlı olan ip'ye ait salona bir rezervasyon varsa eğer ve şahıs rezervasyon saatleri içinde gelmişse içeri girebiliyor. Yani herhangi bir sorun yok bunda. Ama sıkıntıyı oluşturan tarafta klima ve ışıkların önceden çalışıp rezervasyonu yapan kişi için uygun koşulların sağlanması. Cihaz açılış ve kapanış saatlerini aklında tutamadığı için bunu veritabanından yapıp cihazın dk da 1 sistemi kontrol ettiği anı kullanmam lazım diye düşündüm. Şuanda MySQL Scheduler işimi gördü. Rezervasyonu yaparken Başlangıç saatinden 10 dk çıkarıp ON komutunu vereceği saati kaydediyorum bir de bitiş saatine 10 dk ekleyip OFF komutu veriyorum event başlığını da

CREATE EVENT systemon".md5($begintime)."
CREATE EVENT systemoff".md5($endtime)."
Şeklinde yapıp benzersiz görevler atıyorum. Sorunumu çözdüm yani.