parayı bence bu kadar küçümseme sadece adwords ile adamlar ilk sayfalarda yeri geliyor cirit atıyor ( nedenini bende bilmiyorum ama böyle şeyler oluyor. )
Parayı küçümsemiyorum ancak sizinde Google'ı küçümsememeniz lazım. Yılda $40.000.000.000 sadece reklamlardan kazanan bir şirketten bahsediyoruz. Söylediklerinizi doğrulayabilmek için ancak şöyle bir mantık kurulabilir: Kişi internet sitesine önem veriyordur hem reklam verir hemde SEO yapar ve sitesi kalitelidir, zamanla yukarı çıkar. Yada sayfada gezme süresi, ziyaretçi'nin hemen çıkma oranı, ziyaretçi dönüşü vs. gibi oranlar eğer etkiliyse ve site kaliteli olduğu için bu oranlar Google'ın istediği gibiyse yine yukarı çıkabilir. Ama parayı veren düdüğü çalar mantığı oldukca yanlış. Reklam verenlerin büyük bir çoğunluğu ilk sayfada olmadığı için reklam veriyor ve eğer Google "Aa bunlar bana para kazandırdı bende bunları yukarı çıkarayım" derse adam yukarılara çıktıkca reklamı azaltır azaltır ve kaldırır. Bu durumda Google'dan çok, site karlı çıkacağına göre bana mantıken ters geliyor. (Ben Google'da yönetici olsam ve illa ki reklam-arama motoru ilişkisi kurucaksam, reklam vereni yukarı çıkartmam ki hep reklam versin. Vermek zorunda çünkü müşteri bulamaz başka türlü.)
Hem adwords yayıncısı hemde site sahibi olarak şu ana kadar ne okuduğum bir yazı, bir araştırma nede tecrübelerim böyle bir durumun olmadığını söylüyor.