Türkiye'de hediyelik sektöründe böyle bir firma var. Bu konu ile ilgili bilgi vermek amacı ile kısada işleyişi anlatmaya çalışayım.

Bu firmanın ürünlerini xml olarak sitene ekliyorsun. Bir de eklenti yazdırıyorsun stoklarını sürekli güncelliyor. Buraya kadar süper. Müşteri ürünü alıyor. Sen firmanın sitesine gidiyorsun o ürünü kredi kartın ile satın alıp kargo adresine müşterinin adını, adresini yazıyorsun. onlarda üzerinde fiyat yazmayan sevk irsaliyesi ile (ve yanında tarayıp onlara mail attığın senin kestiğin faturayı da ekleyerek) kargoluyorlar. Yalnız dropshipping işlemlerinden her sipariş için 3 lira fark ekleniyor kasa bölümünde.

Gelelim işin para kazanma boyutuna.

Bu arkadaşların bir de perakende satış yaptıkları siteleri var. Örnek vermek için diyelim ki bir kalem olsun ürün.

Toptan sitelerinde: 14.90 TL
Perakende sitelerinde bu ürün: 19.90 TL (aslında 15.90 TL'ydi fiyatı mail atıp "aga bu nedir?" dediğimde 19.90 TL yaptılar)

Sen eğer onların perakende fiyatından satmaya kalksan

14.90 + 3 = 17.90 TL'ye sana maliyeti oluyor. 2 Türk Lirası kazanıyorsun. Tüm giderlerini vs düşündükten sonra bu 2 lirayı bozdur bozdur harca.

Yani işin aslı en güzeli belki adeti az az ama çeşit yaparak bir şekilde stok yapmak. Ürün elinizde olmadığında bu şekilde çalıştığınızda bir şekilde para kazandığınızı sanıyorsunuz lakin kazanmıyorsunuz. Haliyle piyasa ortaya çıktıktan kısa süre sonra kaybolan siteler ile doluyor. O siteler de piyasayı öldürmekten başka bir işe yaramıyor. Ben çok kısa girdim ve çıktım. En güzeli elindeki ürünü satmak.

Buyurunuz site Türkiye'den gerçek bir dropshipping işleyişi. Yabancı siteler ile çalışma konusunda bilgili değilim onu da not olarak ekleyeyim.