arkadaşlar rica ediyorum bundan sonra 24 yaş altı kimse bana alıntı yapıp yorum yapmasın. hayatım php ile geçti, şimdi iki tane velet çıktı diye görüşlerim değişmez. gerçekten çok ayar oldum, bu konuda bana karşı çıkanların hepsi liseden yeni mezundu. benim için nasıl yazdıgının bir önemi yok, proje bitti mi çalıştı mı bu önemli. senin karşıt görüşlerinin de benim için bi önemi yok. benim ticari bir hayatım var, sürekli iş döngüm var. müşterilerim memnun. madem çok iyisin birşey ürette görelim kardeşim. burda yazmak yerine ortaya ürün çıkarırsın. senin düşüncelerin öğrenerek gelişti, benimkiler bitirilen işlerle ve tecrübe ile gelişti. arz talep sonucu gerekenleri söyledim burda. lütfen karşı çıkarken biraz saksıyı çalıştırda düşün. en az 12 yılım var php ile, senin söylediklerini bilmesem de birşey kaybetmem. sizin hayal ettiğiniz şeyler ticari dünyada sadece fantezi. umarım php ile ismi duyulur bir proje yaparsın da biz de görürüz nasıl oluyormuş diye
alışmışsın tabi 24 yaşında üniversiteden yeni mezun olmuş kişileri karşına alıp bir şeyler söylemeye, aksini görünce kaçmak istiyorsun. 2007 yılından beri sektördeyim. söylediğim şeyler değirmenaltı işletmeleri için fantazi tabi ama adam gibi şirketler için yetersiz. bunu sen de biliyorsun. artık firmalar ciddi ciddi sf2, zf2, laravel gibi frameworkleri bilen ve oop'te iyi olan insanları arıyor. yanında en az bir noSQL aracı istiyor hatta. Redis ve MongoDB konusunda uzman bile arayabiliyorlar... sizin öğrenmemek için kırk takla attığınız code igniter tarihin tozlu sayfalarında yerini almış, siz hala uyuyorsunuz.
gözlerinizi olana bitene kapatmayın. 30 yaşını aşmış senior kafasıyla takılan ama daha regex bilmeyen, yazamayan insanları tanıyorum. bugüne kadar 2002'den beri PHP ile uğraşıyorum, bir zamanlar uzantısı .php3'dü diyenlerle çok muhattap oldum. abstract class nedir, final nedir, self nedir, parent nedir, static nedir, interface nedir, namespace nedir bir haberler. siz de böyle olmayın, php artık "personal home page" değil.