Bende bu sorunun cevabını arıyordum ve denemeye karar verdim.
Bir tane dmoz kayıtlı domain buldum .org du birde onun boşta olan .net ini aldım ve ikisindede wordpress kullandım aynı temaları kullandım makaleler hemen hemen aynı özellikteydi aynı şekilde eklenmişti (resim video eklendi) sadece imleme yapıp sosyal hesaplar açıp bekledim imlemeleri altsayfalara yaptım.
Sonuç belli oldu kelimenin ilk sayfasında en fazla 5 tane site vardı ilk sırada youtube videoları onların altındada google images indexleri.
Dmozlu olan domain ilk sıraya yerleşti 2. sırada youtube videosu 3. sırada .net domain vardı ve dmozlu olan domainin alt sayfaları 1,2,3 sayfadaydı (1. sayfada wikipediada var).
Bence sizde deneyin derim hem sağlam link alacak siteniz olur hemde keşfetmiş olursunuz önemli olan dmoz kayıtlı domain bulmak bu anlattıklarımın hepsi size 100 tl ye mal olur eğer makaleleri siz yazmazsanız siz yazarsanız 70 tl civarında halledersiniz.
Not: Ben sadece deneyimimi yazdım bence sizde seo adına birşeyler öğrenmek istiyorsanız bu tarz denemeler yapın hiç bir zararını görmezsiniz aksine faydalı olur.Bilinç altınızda dursun her zaman lazım olur.