Çok güzel bir makale olmuş. Aslında sorun kişinin kendi frameworkunu yazması değil. Bende takıntılı bir insanım ve zekama ve bilgime güveniyorum. Bu yüzden piyasadaki frameworkleri sevmiyorum. (Çoğunu yeri geldiğinde kullanıyorum) Ve onlardan daha iyi bir iş çıkaracağıma inandığım için kendi frameworkumu yazdım.
Haa. ama bu frameworku sadece bir başkasına devretmeyeceğim işlerde kullanıyorum. Yani kendi projelerimde. Fakat bir şirkete girsem bu frameworku asla kullanmam. Çünki benden sonra gelecek olan yazılım uzmanı benim yazdığım kodları anlayacakta, adapte olacaktaa... Arkanızdan sövdürmeye gerek yok
Bu arada şurasıda ayrı bir konu;
OOP'nin en büyük özelliklerinden birisi iş dağılımı konusunun süper olması. Yani aynı anda birden fazla kişi geliştirebiliyor ayrıca bir başkasının yazdığı koda adapte olabilmek çok kolay oluyor.
Acaba diyorum gerçek sorun framework kullanmak değilde, Programcılarımızın aklında OOP nin gerçek mantığı oturmadığından dolayı olabilir mi ?
Eğerki sizde OOP'yi tam anlamı ile biliyor olsanız. sizden öncekide biliyor olsa, Ve sizden sonraki gelecek elemanda biliyorsa. Ozaman framework kullanmak okadarda zorunlu bir olay değil hani.
Boşunda sınıflarda extends olayı yok. Genişlet abicim sınıflarını. Geliştir. Zaten eğer eleman iyi bir coder ise model , view, controller katmanını ayrı tutacağından "Nereye düştüm *** ben ?" olayına düşmezsiniz.
Ama bizim programcılarımız kendilerini geliştirene kadar framework kullanmak şimdilik çok iyi olucaktır.