Dün konuyu gördüğümde yazayım demiştim, fakat sonra polemiğe girmek istemediğimden vazgeçmiştim. Fakat genellemelerden rahatsız olduğum için; yorum yapmak istedim.
Öncelikle ilk sayfa garantili seo hizmetleri ile seo paketleri farklı uygulamalardır. İlk sayfa garantili çalışmalarda kelimeniz talep edilir, rekabet analiz edilir, size fiyat sunulur, sözleşme imzalanır. Seo paketleri adı altında satılan paketlerde ise, ilk sayfa garantisi vs. yoktur. Çeşitli backlinkler, belirli sayılarca farklı platformlara eklenir. Gelgelelim, sosyal link borsası adlı alt kategoride 2400+ adet konu varki, nasıl bu kadar rahat genelleme yapabildiğinizi anlamış değilim.
Benim görüşüme göre, seo çalışmaları yararlıdır. En kötüsünden sıralama almasanızda index hızınız artar. Seo hizmetinin, seo paketlerinden farkı site içi optimizasyonlar ve ne zaman hangi paketten yapılmasına sizin yerinize karar verilmesidir.
Eğer siz title, keyword, metatag ayarlarını düzgün yapmadan. Alıntı içerik ile, spam ile herkesin kullandığı tema ile seo paketlerinden mucize bekliyorsanız o zaman adwords sizin için doğru tercih olacaktır.
Adwords tabiki en kolay yoldur, fakat güncel blogumuza girip sayısal loto sonuçlarını öğrenmek isteyen kişiye ben niye 0.05 TL ödeyeyim. Her tür sitenin farklı hit çekme yöntemleri vardır, fakat seo hepsinin ortak paydasıdır. Pvp server siteniz vardır, pvp server tanıtım sitesine reklam verirsiniz oradan verim alırsınız. Makyaj malzemeleri satan siteniz vardır facebooktan bayanlara yönelik reklam veririsiniz, oradan verim alırsınız. Kış lastiği satan siteniz vardır, adwords'e reklam verirsiniz. Ama hugo oyunları kelimesinde siteniz varsa, güncel blogunuz, film siteniz, xyz siteniz varsa seo paketlerine yönelirsiniz.
Sonuç olarak, tüm seo çalışmalarının yalan dolan olarak nitelendirilmesini uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum. Sitenin türüne, yapısına göre farklı çalışmalar yapılmadır. Sizin belirttiğiniz şekilde düşünmek gerekirse genel olarak oyun kelimesinde de adwords yalan dolandır, fakat xbox oyunları satan bir site için yalan dolan değildir. Yüksek tbm'li kelimeler konusuna hiç girmiyorum.
Saygılarımla,