KingCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek istediğimi arkadaş anlamı
bakın biraz empati kurun öncelikle. İş veren siz olsaydınız nasıl bir eleman isterdiniz? Sadece benim ,işim bu diyip onu yapıp mesainin bitmesini beklemesinimi isterdiniz? Kimi insan çok sorumluluk sahibidir. Bir iş yerinde çalışmaya başladığında onu kendi işi gibi görür ve sarılır o işe. Kimisi sadece çalışmak için çalışır. Görev bekler ve onu yapıyım benim işim bitsin der.

Sözlerim size karşı değil genel bir konuşma yapıyiorum bunu öncellikle belirteyim. Ama millet olarak çalışmayı pek sevmediğimiz için sorumlu elemanlarda gözümüze batar. Adam çalışır çabalar belki hiç art niyeti yok. Çünkü biliyorki o kuruma bişeyler verebilirse o kurum ayakda kalır. O kurumda ayakda kalırsa kendisinede faydası olur.

Sorumlulukdan öteside düşünülebilir. Bir nevi menfaat. Gerçekten bu konuda bakış açısı çok ama çok şeyi değiştirir.

Şuanki işimde yanımda çalışan arkadaşım var. Normalde akşam ofise belgeleri teslim etmek için birimizin gitmesi gerekiyor bir gün o bir gün benim gitmem gerekiyor. kimse iş çıkışı ofise gitmek istemez. evine gitmek ister. Ama bu arkadaşım hergün ofise gidiyor. sıra bende olup ben o gün belgeleri teslim etsem bile benle çıkıp geliyor. Nedeni? çalışıyor gözükmek işten çıkarırlar endişesi ile tedirgin bu her hareketinden belli oluyor... Ofise gidiyor gözüküyor orda patronlara .) onada bişey diyemiyorum. Bende zor durumda kalmak istemiyorum. Ona eşlik ediyorum hergün