@iyi belittiği gibi,
Guest posting veya tanıtım yazısı hiçbir zaman ölmez, Sadece link alım yöntemleri değişir.
Eticaret sitesi için bir örnek veriyim,
Tanıtım yazısının sonundan böyle bir link veririlirse pekde algoritmaya takılmayız diye düşünüyorum. Sonuçta her blogger veya site sahibi istediği bir ürünün tanıtımını yapmakta özgür.
Makale içinden bir tane otorite siteye veya rekabet edemeyeğeiniz bir site'ye (amazon, sahibinden, vs.. vs..) gibi bir siteye link ve kendi site'nize link ile birlikte yazı sonunda aşağıdaki gibi eklerseniz
Ürün Fiyatı: xx TL
Site:
www.siteadı.com
İletişim veya sipariş:
email@siteadi.com
Yazar: g+ linki + FB sayfası
Sanmıyorum ki hiç bir sorun olsun.
Elbette sırf tanıtım yazsısı üstüne açılmış bir site için böyle birşey geçerli olmaz. Zaten böyle birşeyi anlamakta çok zorlanmaz google botları.
Ayrıca yurtdışında bu işin pazarı çok büyük, guest post piyasasının. Bizim ülkemizde yürüdüğü gibi yürümüyor bu işler. Çok daha prof yapıyorlar adamlar bu işleri, Özgün imaj isteyenler bile var.
Adamlar tanıtım yazısı alırken sitenin künyesi, hakkımızda, iletişim, gizlilik vs.. vs.. gibi sayfalarımı var mı diye bakıyor ilk. Türkiye'de kaç tane tanıtım yazısı satan sitede bu bilgiler var
Yıllardan beri hep SEP'yu öldürüyorlar, Footer link öldürüyorlar, Tanıtım yazısını Öldürüyorlar. Kedi'den beter bunlar 999 canlı sanki