Yeni bir şeyler öğrenmek isteyenler, farklı bilgiler edinmekten ve böyle yapımları seyretmekten hoşlananlar için 2 önerim var. Nette çok bulamayınca en sonunda web'den tivibu ile belgesel kanalları seyretmeye başladım. Ve sürekli yeni belgeseller aramaktan kurtuldum

National Geographic Channel Kanalında 2 yapım var. Seyretmek çok keyfli oluyor.

Sayı Oyunları

Alıntı
Aşk, para, evlilik ve ölüm…

Veri bilimci Jake Porway, kendimizi sorgulamamızı sağlayan her bölümde, hayatımızı etkileyen en can alıcı konuların ardında yatan bilimi ekranlara getiriyor.

Üç bölümden oluşan belgesel dizi anlaşılması güç istatistikler, sokak deneyleri ve etkileşimli oyunlar ile pek çok soruya yanıtlar getirerek hayatımız üzerinde kontrol sahibi olmamıza yardımcı oluyor.

BÖLÜMLER

Sayı Oyunları : Ne Zaman Öleceksin?
Ne kadar yaşayacağınıza karar verebilir misiniz? Ömrünüzü uzatan ya da kısaltan şeyleri öğrenince şaşkına döneceksiniz.
Sayı Oyunları : Zengin Olabilir misin?
Milyoner olmak ne kadar mümkün? Zengin olabilmenin yolları ve faydalı ipuçları bu bölümde…
Sayı Oyunları : Sizi Ne Çıldırtır?
Günlük stres, canınızı sıkan ve sizi çıldırtan şeylerin ardında yatan bilimi keşfedin.

Zihin Oyunları

Alıntı
Her türlü düşünce, bellek, hareket ve duygularımız; üç kiloluk yapışkan bir kütle tarafından kontrol ediliyor. Panik yok! Bu sadece sizin dış dünyayı algılamanızı sağlayan, inanılmaz derecede güçlü ve etkili bir süper bilgisayar olan beyniniz. İşte şimdi bu bilgisayara şu soruyu sorma vakti geldi: "Bir oyun oynamak ister misin?"

Zihin Oyunları, beyninizin dünyayı nasıl algıladığının ardında yatan «Eğlendiren Bilimi» ortaya çıkaracak.

Merak bağımlısı olan Jason Silva ve centilmen hırsız Apollo Robbins insan beynini interaktif deneyler ile sınayarak ne kadar kolay kandırıldığını gösterecek.

Bilişsel bilim, nörobilim ve psikoloji alanlarında uzman kişiler şaşırtıcı olayların arkasındaki nedenleri açıklıyor.
Yakında da Yukardakilerden Hiçbiri adlı program başlayacakmış. Onu da merakla bekliyorum. Bakalım o nasıl olacak