Google'ın bu eklenti ile hedeflediği, dünyanın en çok kullanılan cms yönetim sistemi olan wordpress ile tam optimize çalışmak olduğunu düşünüyorum.Lafı fazla geveliyip uzatmadan bu güzel eklentiyi anlatmaya geçeyim.

Google Publisher Plugin

Google Publisher Plugin sayesinde, Google Adsense reklam yerleşimini doğru ve kolayca yapmanızı sağlamakta, webmastertools a panelinizden direk erişim sağlamakta. Açıkcası şuan ki işe yarayan tek kısmı adsense reklam yerleşimi olduğunu düşünüyorum, çünkü webmastertools ile bağlamanıza rağmen verilere bakabilmek için sizi webmastertoolsa yönlendiriyor. Ama Google Publisher Plugin şuan beta aşamasında ilerleyen versiyonlarda analyticsi de içinde barındıracağını ve yönlendirme olarak değil de direk panelde gösterge olarak sunacağını düşünüyorum. Eğer doğru reklam yerleşimini biliyorsanız fazla yük olmamasına rağmen Google Publisher eklentisini yükleyip hostinginizi yormanızın bir espirisi yok, yinede size kalmış bir şey fazla bir yük olmuyor zaten. Google Publisher eklentisi kısacası size siteniz için doğru Adsense Reklam yerleşimi ve Google Webmaster tools ile optimize etmenizi sağlamakta.

Google Publisher Eklentisi Sayfası

Bilgi paylaştıkça çoğalır diyerek, kaynak göstererek paylaşım ve yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynak: Bityavrusu.com