djferhat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alamayanlar için olayı özetleyeyim:

1. Senaryo:
Kredi kartı bilgilerinizi girerek sipariş verdiğinizi düşünelim,
Hizmeti sağlıyorlar - 24 saat içerinde vps bilgilerini alıyorsunuz
Kredi kartı bilgileriniz sistemde kayıtlı kalıyor, silemiyorsunuz.
Silmek isterseniz sizden hemen dekont ve kimlik fotokopisi istiyorlar (tarayıcıdan ya da fotoğraf makinasıyla çekilmiş olacak, ekran görüntüsü olmaz)
Göndermezseniz hizmeti donduruyorlar.

2. Senaryo:
Paypal ile sipariş verdiğinizi düşünelim,
Hizmeti sağlıyorlar - 24 saat içerinde vps bilgilerini alıyorsunuz
Paypal hesabınıza sizin haberiniz olmadan otomatik ödeme talimatı ekleniyor. Yani bundan sonraki ödemeler için her ay 14 dolar kesilecek paypal hesabınızdan.
Paypal üzerinden otomatik ödeme talimatını kaldırdığınız anda dekont ve kimlik fotokopisi istiyorlar (tarayıcıdan ya da fotoğraf makinasıyla çekilmiş olacak, ekran görüntüsü olmaz)
Göndermezseniz hizmeti donduruyorlar.

Yani illa uzun süre o firmada kalmaya zorluyorlar.

Başıma geldi, tecrübelerimi paylaştım.

Hizmeti sağlıyorlar ama uzun uğraşlardan sonra.
Hocam nasıl haberiniz olmadan? Ekledikleri şey abonelik sistemi. Aynısı bana da eklendi ve habersiz değil. Bunu araştırırsanız verdiğim linkte sırf bunu iptal etmek için onlarca konu anlatımı var ve çok basit bir işlemdir. Şifrenizi paypal sayfasına girerken size abonelik eklendiği yazıyor. Hatta abonelik eklendiği hesap özetiniz de de yazıyor. Bunu nasıl deaktif edeceğinizi ilk mesajımda eklemiştim.

Ayrıca bu tür ürünler alırken doğrudan kullandığınız kredi kartı bilgilerini vermenizi önermem. Sanal kart yada paypal kullanın. Ben aldığımda hiçbir bilgi istemediler ancak katılım fazla olunca güvenlik amaçlı böyle birşey istemeleri bence son derece normal

Joshep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pm alabilirmiyim rica etsem
İlk mesaja ekledim oradan bakabilirsiniz