iLLeqaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim açmadım ama bir cafeyi işletiyordum hocam geçen seneye kadar.Size biraz bilgilerimi aktarayım.

Bazı arkadaşlarımız yer demişler ama yerle olayın hiç bir alakası yok.Bizim cafe açıldığı an da Alanya'ya 5-6 gömlek fazla gelen bir mekandı eşi benzeri yoktu.Yeri öyle çok önemli bir lokasyon da değildi.Çok arada kalan bir yerdi.İşletme başarılı ise yer kesinlikle problem teşkil etmiyor.Biz çok pahalı bir işletme değildik ama müşteri kitlemiz Alanya'nın godamanlarıydı.Patrondan dolayı.Burda bahsetmeye çalıştığım çevre faktörü.Çevreniz genişse yer hiç bir sorun teşkil etmez.

Hocam yer en önemli şeylerden birisidir..Daha önce kaç kere esnaflık yaptınız bilmiyorum ama emin olun en önemli şey açacağınız mekanın yeridir..Sen tutup Hakkari'ye disco açarsan içinde tek başına oturursun alırsında çerezini güzelce yersin.. (örnektir)
Arkadaşa sormak istediğim şey net cafe ise öncelikle kendi çevresinin bulunduğu yer veya aktif cadde üzeri mi ya da okul yanları vs.. mi bunu sormak istedim.

Ortamını bildiğiniz yerlere yanaşmanız daha mantıklı olur.Fazla hayalperes olup bilmediğin yerlere gitmen kesin demiyorum ama %51 sıkıntı her zaman.