7/24 şöyle olur benim mantığımda örnekleyerek gideceğim ;

Normal mesai süreleri belli, nedir? 09 da en geç başlar, en geç 19 da biter. Bu süreler arasında atıyorum 10 personel çalışır.

Bu süreler haricinde ofiste 10 tane personel istihdam edilmez. 1 personel vardır.
(tabi 100 kişi çalışan bir yer icin de gece mesaisinde 1 kişi değil, yeteri kadar personel bulunur 3 olur 5 olur ne ise)

Bu gece mesaisindeki adamın işi, satış/muhasebe, wordpressi kuramadım, temayı yükleyemedim gibi mesajlar değildir.
(tabi sunucu tabanlı bir hatadan dolayı wordpress kurulamıyorsa, örneğin sql sunucusunda bir saçmalık varsa, illa ki öncelikli iştir, çünkü erişim problemi sınıfına girer.)

Bu gece mesaisindeki adamın birinci öncelikli işi sitesine erişemeyen veya güvenlik problemiyle karşı karşıya kalmış kullanıcının işini acele şekilde çözmektir.

Bunun haricinde, sabaha karşı sunucu yükleri veya network kullanımları düşmüşken, bazı planlı yada ufak çaptaki plansız çalışmaları yerine getirmektir.

Basit şekilde mevzu tam anlamıyla yukarıdaki gibi. Tüm mesajları okuyamadım ama uzun suredir takip ediyorum konuyu, muhtemelen örnek veren arkadaşlar yurtdışındaki global firmalardan örnek vermişlerdir, gece 4te anında yanıt veriyorlar, sabaha karşı 5 gibi canlı desteğe yazdım yanıtladılar gibi mesajlar vardır.

Adı üzerinde zaten global firma, dünyadaki memleketler arasında saat farkı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda firma daha çok satış yapabilmek için 24 saat tüm departmanlarında vardiya döndürebilir. Normal birşey bu.

Fakat lokal hizmet veren bizim gibi firmalar için, müşteri Türkiye'de, firma Türkiye'de, yatma kalkma saati belli herkesin. Çalışan adamlar da insan bugün hangi muhasebeciyi gece mesaisine kitleyebiilirsiniz ki ? Ya da hangi gececi personel gece kalmak için can atıyordur ?

Bazı beklentiler içerisinde olurken sadece kendi işinizin hızlı görülmesini ya da kendi yaşam biçiminizi değil, mevcut düzenin nasıl olduğunu gözönünde bulundurmalısınız.

Ben de gece yaşayan bir insanım, bazen çok istiyorum sabaha karşı 4 gibi işimi bitirdiğimde sinemaya gitmek, ama açık sinema yok, zaten normal olan da bu! ben değilim.