Hocam cevabınız için teşekkür ederim, smarty çok hantal kalıyor ve amacım sistemin arayüzünü son kullanıcıya teslim edebilmek smarty bu konuda kullanıcılar için karışık kalıyor..
Öneriniz için teşekkür ederim hocam, xtemplate araştırmıştım yapı olarak raintpl nin eksiklerini kapatabilecek bir sistemde ama amacım sistemin ara yüzünü son kullanıcıya teslim edebilmek olduğu için raintpl daha kolay geldi gözüme..
Birde performans olarak raintpl diğer template motorlarının baya önünde, oğuz koç hocamın yayınladığı bir makaleden alıntı performans karşılaştırması :
sorduğum soru içinde dün gece uğraşırken yapıyı kendim çıkarttım. Takılan arkadaşlar için cache problemini, bir fonksiyon yardımıyla çözdüm şöyle ki ;
ilgili sayfayı id ile benzersiz bir cache yapısına aldıktan sonra eğer bir vt güncellemesi varsa sadece güncellemeyi içeren sayfayı cacheden siliyorum güncelleme işleminden sonra tekrar cache yapılmasını sağlıyorum böylelikle hem sistemde yine 1 sorgu oluşmuş geriye kalan sorgular cache den okunmuş oluyor hemde statik sayfanın statik yapısını korumuş oluyorum..
tekrar cevaplar için teşekkürler..
Xtemplate ile daha performanslı çalışma yapmak tamamiyle sana bağlı çünkü çok rahat geliştirip kendi sınıfınmış gibi kullanabiliyorsun. Detaylı incelemeni tavsiye ederim.