Biliyorsunuz windows 8.1 preview sürümünün süresi doldu. Öğrencilere microsoft dreamspark üzerinden bedava lisans ve iso dosyası veriyormuş. Ama özel programla indirdiği için hata veriyordu durdurup başlatınca yada net kesilince. Bende torrent dan indirem keyini girerim diye düşündüm.
qtorrent ile indirmeye başladım. Fakat %98 oldu durdu paylaşım kesildi. Bekle bekle gelen yok giden yok küfür küfüre yorumlarda. Neyse başka bir yerden buldum o indi. Tam sevindim kuracağım diye ama bu sefer de bu dosya bozuk çıktı boot olmadı sistem.
Bu arada 2 saatte birde restart atıyor makine.
Neyse baktım bilgisayar özelliklerinden etkinleştir dedim mağazadan windows 8.1 pro inmeye başladı. Bu da %58 de durup dosyalarınız falan güncelleştirilecek deyip devam ve kapat diyor. Devam dedim yüzde 60 olup uyumluluk denetliyor dedi ve o da hata verdi güncelleştirmedi. Tekrardan aldım yine aynı hata.
Bu sefer en azından windows 7 yükleyeyim kafam rahat olsun dedim onu yükledim ama bu seferde chrome açınca bunda inanılmaz bir işlemci ve ram tüketimi. Aynı ayarlar ile windows 8.1 de bu kadar çok coşmuyordu. Anladım ki windows 8.1 den başkası beni kesmez.
Artık win 7 den dreamspark ın verdiği programı kullanıp indirmeye başladım. Neyse ki sorunsuz indi. Fakat tam iso dosyası açılacakken %99 olmuşken facede gördüğüm teyzeye bu şaka yapılır mı linkine tıkladım ve video açılıp 3-5 saniye geçince bilgisayar kitlendi resmen. Tahmin edin bakalım ne oldu. Bilgisayarı açtım. Dosya iso olarak açılmış lakin yazdırmadan evvel sanal sürücüde deneyeyim dedim. 1-2 adet autorun ile ilgili dll dosyası eksik kaldığından o da açılmadı.
Şimdi tekrardan indirmeye başladım. Yüzde 30 oldu. Bakalım bunda ne çıkacak? Ama ısrarcı oldum artık gurur meselesi oldu benim için.
Bu sayede de kotam 10-12 gb dolmuş oldu. Yine şükür ki çift işletim sistemi var. O da olmasa hiç bir halt yiyemeyecektim.
Sözün özü siz siz olun teyzenize şaka yapmayın. Yoksa her işe baştan başlamak gerekir.