2014 le birlikte gelir oranları değişmiştir.Eskiden 20k kadar bir şey olmazken şimdi durum değişti
kaynak1 kaynak2
Alıntı
26 Seri No'lu KDV Genel Tebliği'nin (K) bölümünde yapılan açıklamalara göre ise hizmet ihracında katma değer vergisi istisnası uygulanabilmesi için aşağıda sıralanan dört şartın birlikte gerçekleşmiş olması zorunlu tutulmuştur.
1- Hizmet Türkiye'de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.
2- Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.
3- Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye'ye getirilmelidir.
4- Hizmetten yurt dışında yararlanılmalıdır.
Buna göre, Google firmasının reklamlarını Şirketinizin web sitesinde yayınlamak suretiyle vermiş olduğunuz reklam hizmetleri, hizmet Türkiye'de ifa edildiğinden ve hizmetten Türkiye'de yararlanıldığından genel hükümler çerçevesinde KDV'ye tabi bulunmakta olup, Google firması adına düzenleyeceğiniz faturada işlem bedeli üzerinden genel oranda (%18) KDV hesaplamanız gerekmektedir.
Diğer taraftan, yurt dışındaki firma söz konusu hizmetten Türkiye'de yararlandığından verilen hizmetin, hizmet ihracı kapsamında değerlendirilerek KDV'den istisna tutulması da mümkün bulunmamaktadır.
Buradaki açıklamaya göre KDV için Türkiye'de hizmetin gerçekleşmesi koşulu var.
Benim hostum yurtdışında, domainim yurtdışında, yabancılara yönelik çalışıyorum... ee nerde hizmetin Türkiye'de gerçekleşmesi. Bu hizmetler Türkiye'de gerçekleşmediği için KDV den muafız.
Adwords aracılığı yapanlar ödemek zorunda ama
http://www.alomaliye.com/2010/google...ndirilmesi.htm
Vergilendirilebilecek kısım ise Google'nin bize gönderdiği para.
Onu da Şükrü Kızılot Hocam cevaplıyor
http://www.tebkobitv.com/uzmanlar/sukru-kizilot/24694
Alıntı
Efendim normal şartlar altında yurtdışındaki paranın Türkiyeye gelmesinde o tutar üzerinden ödenmez. Ama Gelir Vergisi Kanununun 85. Maddesi var. O maddede diyor ki, yurtdışında elde edilen gelirlerinde Türkiyedeki hesaplara intikal ettiğinde beyan edilmesi ve gelir vergisi ödenmesi gerekir diyor. Eğer sizi o para nedeni ile söz gelimi faiz geliri elde etmişseniz Türkiyede beyan etmeniz gerekiyor idi. Yurtdışındaki gelirini beyan etmeniz istenir yoksa o paradan vergi kesilmez. Bilginiz olsun
Yani vergisi falan yok arkadaşlar, yıllık 50.000 tlye geçmediği sürece (2008 veriisidir güncel limiti bilmiyorum) maliye yurtdışından gelen paraya dikkat etmiyor vergi istemiyor ama kaynağını sorma hakkı varmış