Bakın.
http://minercharts.com/ba6lc
Bu linke tıkladıktan sonra
Return on investment in Bitcoin mining chart kısmına bakın.
Buradaki hesapla
10bin dolar masrafla
300GH/s hızla
-ki o paraya şu an 300ghs alamazsınız, ben biraz fazla fazla yazdım- bu işe girdiğimizi varsaydık. BTC zorluğu deli gibi arttığı için aylık kazançlar sürekli düşecektir. Yukarıdaki linkteki hesaplama aylık %10'luk zorluk artışını hesaplıyor. Ama muhtemelen %30'dan da fazla olacaktır ortalamada. Çünkü önümüzdeki aylarda ASIC Minerleri alanlara teslim tarihi gelecek. Yinede iyimser bir tahmin yaptık.
2014 Temmuz sonu net bakiye: -$4705
Bu tarihe gelindiğinde GHS lerinizi sattığınızda bu zararın ne kadarını karşılayabilirsiniz?
GHS fiyatları da zaten KESİNLİKLE düşecektir. Siz kazancınızın yarısını GHS'ye aktararak sadece o kazancınızı da eritmiş olursunuz, asla BTC'nin zorluk artışına bu şekilde erişemezsiniz.
Matematiksel olarak imkansız zaten isterseniz uzun uzun matematiksel olarak da gösterilebilir de gerek görmüyorum. Şu kadar diyelim, GHS fiyatı kesinlikle düşüyor ve kazanma gücü de düşüyor BTC zorluk artışından dolayı. Bununla birlikte BTC fiyatı bir muamma. Lakin bunu hesaplamaya gerek yok çünkü BTC fiyatının artmasını düşünüyorsak zaten cex.io ya girip GHS üzerinden parayı eritmeye gerek yok. Alın BTC'yi kenarda dursun, BTC artarsa zaten kâr etmiş olursunuz.
Bu havuzlarda kazanmanın yolu sürekli al sat yapmakla mümkün olabilir. Fakat burada da mantık çok basit, birisi kaybedecek birisi kazanacak. Yani bu cex.io ve tarzı yerlere girenlerden kâr eden 10 kişi varsa en az bir o kadar da zarar eden olacaktır. Kar edilemez demiyorum,
yüksek ve gereksiz risk içeriyor diyorum.
Siz işin sonunda ilk paranızı çıkartmak istediğinizde GHS fiyatından dolayı pula dönmüş olacaktır. Ben çok uzun süre paramı çekmiycem, zararı realize etmiycem diyorsanız buyrun:
http://minercharts.com/djkn3 16 Ocak 2017 Net Rakam: -$337,97
Bunun üstüne tabi 300GHS'nizi de bozdurursanız o günün değeri ile bi $10 falan da öyle alırsınız -$327,97 olur net
Bu iş yapılmak isteniyorsa havuzlarla değil, direk ASICMINER alınarak yapılmalı. İlla bitcoin kazmaya da gerek yok. Ekran kartlarıyla bir sistem kurarsınız scrypt türü cryptocoinlerden kazarsınız. İşi yapmak istemediğinizde de aldığınız ekran kartlarını vs %10-20 ucuza satar yatırımınızı tekrar nakite çevirirsiniz. Üstelik bunu 5-6 ay sonra da yapsanız 3 aşağı 5 yukarı zararınız o kadar olur. Bilemedin %25 olur. Ben bugün 1200 liraya aldığım kartı 5-6 ay sonra da olsa 900 lira civarına satarım, eskimiş olmaz çünkü bu kadar sürede. GHS gibi 1 ayda %50 yatırım kaybı olmamış olur.
EK OLARAK:
Diyelim ki BTC'de aylık olarak %10 arttı. http://minercharts.com/qujbl
BTC bugün 1800TL, her ay %10 artarsa 2015 Ocak'ta 5640TL
Bugün 20bin TL ile 11BTC aldınız diyelim.
Cex.io ya girerseniz; 12 ay sonunda net karınız: $5523. GHS'leri de $1000'a satsanız net $6523 (gerçi aylık %50 GHS düşüşü hesaplarsak sadece $2,4 değerinde olacaktır 300GHS, ama biz fazla fazla hesaplayalım.)
Cex.io ya girmezseniz; 11BTC'niz olur elinizde, onun değeri de 62140TL ($31k) ilk yatırımınız 20bin lira düşün, 42140TL kâr ($21k).
Bu ek kısım olayı zihninizde daha netleştirmiş olur diye düşünüyorum.
Burada yazdıklarım benim fikrim, hesabım. Siz kazanıyorum ben diyorsanız diyeceğim tek şey, Allah daha çok versin inşallah

Ben tavsiye etmiyorum sadece, belki yanılıyorumdur. Para sizin karar sizin, ben sadece yardımcı olmak istedim.