PaTrOn35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynen katılıyom bu konu hakında yazacaktım boşver dedım bitcoin yukseldımı dıkkat ederseniz ghs fıyatı dusuyor herkes dıyor zarar ettım kardesım btc fıyatı fırlıyor ordan kazandıgını hesaplamıyonuzmu nasıl zarar edıyonuz anlamıyom ben kar ustune kar edıyom hıç bir zaman ghs dusdugune yukseldıgını bakmıyom ınanın gunluk kazancıma bakıyorum zarar etmek akıl işi degıl

dip not: zarar ettim dıyenlere soruyom ozellikle ghs fiyatı dusdumu sızın kazancının dusuyormu ben soyleyım hayır dusmuyor kazancınıza devam edıyonuz ne kazanıyorsanız aynı devam duserse ben kar edıyom hemen ghs alıyom karımın ustune kar koyuyom ghs dusmesı yukselmesı onemlı degıl benım için ben kazandıgıma bakarım al sat işi yapacaksanız gsh uzerınden yaparsanzı zararlı cıkarsınız
ben bu konuda ciddi tavsiyeler bekliyorum. ne kadarlık bir yatırım ile girilmeli konusunda hala kafamda soru işaretleri var. 10bin TL'lik bitcoin alıp tüm parayı ghs'ye yatırıp minimum 3 ay boyunca hiç ellemeden beklemek mantıklı olabilir mi?

edit:

basit bir hesap yaptım. geçen ay ghs = 0.072 / btc şeklindeymiş. bugün ise ghs = 0,046 / btc. tam yarı yarıya bir güç kaybı yani yarı yarıya sermaye kaybı yaşanmış.

geçen ay bitcoin 1600 liraymış. bugün ise 1800 lira. şimdi geçen ay 10 bitcoin karşılığında 138,8 GHS satın alan bir kişi bugün 78,6 GHS zarara girmiş. Bugünkü değeriyle 3,6 bitcoinlik bir zarar (6508 TL).

Bitcoin 1 ayda 200 liralık değer kazandığı için de kişi buradan da aşağı yukarı 2000 TL'lik bir kur karı elde etmiş. Dolayısıyla 10 btc ile geçen ay işe başlayan biri için bugün toplam zarar: 6508-2000 = 4508 TL.

Fakat kişi satın aldığı 138,8 GHS ile aylık ortalama 4500 TL kazanç elde ettiğinden ay sonu yaşadığı zararı neredeyse kafa kafaya kapatıyor. Ne kar ne zarar. Fakat bundan sonraki aylarda da durum aynı şekilde devam ederse iş zarara gider. Fakat ghs fiyatları yükselirse eğer kara geçilir. Şuanki mevcut durumda ghs sürekli düştüğünden kar elde etmek mümkün değil gibi görülüyor. Fakat bitcoin aylık 200 TL'den daha fazla değer kazanırsa, örneğin ay sonu 1 BTC = 2500 TL olursa, işte o zaman müthiş bir kar söz konusu.

Sesli olarak düşündüm, düşündüğümü yazdım. Bu durumda kar elde etmek için bel bağlayacağımız tek nokta BTC'nin kuru. O zaman niye mining yapıyoruz, alalım 10 BTC atalım köşeye, 1 ay sonra temiz ortalama 2bin liramızı alalım (aylık 200 TL + kur artışı olursa). Daha mantıklı değil mi?