merhaba hocam şunu bilmek sitiyorum tecrübelerinizden :
bir sitede 2 farklı adsense hesabının reklamı olabilirmi ? eğer olamassa bu ban sebebimdir ?
Bir web sitesinin program politikalarımızı ihlal ettiği tespit edilirse, bu web sitesinde reklam kodu bulunan tüm yayıncıları bilgilendirip Google kodunu bu sayfadan kaldırmanızı isteriz.
-
Birden çok kişinin aynı sitede kodlarını kullanması adeta ateşle oynamak gibi bir anlam taşıyor. Çok büyük bir risk oluşturuyor. Bu sebeple ben de böyle bir uygulamayı teorik olarak yapılabilir olsa bile tavsiye etmem. Şahsen ben böyle bir riski göze alamam. buna cevap olarak en iyi çözüm yolu özel kanallar oluşturmak olsa gerek.
Bir de uygulanabilirlik açısından da bazı zorlukların olduğunu görüyorum. Aynı sitede kendilerine ait reklam kodlarını yayınlayacak arkadaşların doğal olarak AdSense yayıncısı olmaları gerekir. Bu AdSense hesabını açmak için kendilerine ait bir site ile müracaat etmiş olmaları ve bu sitenin onaylanması gerekiyor. Arkadaşlarımız AdSense yetkililerinin onayından geçmiş bir siteleri varken bu siteyi geliştirmek ve kendi markaları ile kazanç elde etmek yerine neden bu şekilde riskli bir yola başvursunlar ki.
Yani başvuru sitesi: Google.Com (başvuru kabul edilen site)
2 Farklı reklam koyulacak site : Google1.Com (başvurusu farklı olan bir site)
Başvurudan onay almış siteler risk oluşturmaz fakat bu durumda her ne olursa olsun riske girmeyin derim.
Kolay gelsin