kardeşim 20 yaşındasın ne güzel ama şöyle bi mantıklı düşünürsek Türkiye'de ingilizlere özgün video nasıl çekecen? ses senin olacak birde ingilizceyi ana dilin gibi bilmen gerekecek.Ve sen bir ingilizden önce o kaliteli içeriği alman için tek yol var Para harcaman lazım. Bak ben sana o kanalların nasıl meşhur olduğunu söyleyim. Önce bir kanal adına websitesi açılıyor. Bu websitesi üzerinden uploada izin verip google ye reklam veriyorlar. Bizim Türkiye'de tutmayan vide yöntemini yapıp video gönderin tüm dünya izlesin diyorlar. Upload edilen videoları denetlendikden sonra onaylıcaz aşaması koyuyolar. Sonra bi bakmışsın kendi sitesinde onaylamadan önce youtube ya koyuyolar ve müzikleri mixcraft flstudio gibi programlarla yapıyorlar.Sonra sana özgün video. Konusuyla ilgili facebook sayfalarına reklam karşılığı videoyu yayınlatıp livelak gibi farklı yöntemler kullanıyorlar. Fail Army kanalına bak. ilk yayınladığı dandik videoyu adam utancından sildiğini biliyorum. Sahibi yurtdışında yaşayan bir türk. Günlük 12000 - 17000 $ kazanıyor bu adamın yaptığı tek şey websitesine yollanan videoları youtube de yayınlamak. Bunu türkiyede yaparsan en az 5 yılını alır ve akıllı tv den öteye gidilemez. Senin bahsettiğin kanalların kazandığı paralarla yapılan reklamlar varken sen 3-5 kişiye video dağıtmayla kızma ama hiç bir ilerlemeye gidemezsin.
Ve sana canı gönülden bir tavsiye vereyim. Eğer özgün bir içeriğin varsa. Konuna yakın olan kanalların sahiplerine (yabancılar için geçerli) mesaj gönder youtube ' den kanalıma bakmak istermisin ben şu şekilde videolar paylaşıyorum yardımcı olurmusun gibi şeyler yazmanı tavsiye ederim ve sonra sana gelen mesajları gör. Adamın birisi benim çizgi film kanalıma sürekli kendi hazırlamış olduğu çizgi film müzikleri gönderiyor ve diyorki sadece adımı yazmanız yeterli. Adam sayesinde günlük 30 k hit veriyor o çizgi film kanalı ama bu adamın kanalı en başında 10-15 abone iken bugün 130k abonesi var. Yani yardım et geri dönüşüm geliyor. Yardım iste ve sonra sende ona geri dön. ingilizler bunu yapıor köprüyü geçene kadar.