Selamlar,

Öncelikle bazı arkadaşların forumda farklı domainlerden link satarak, tanıtım yazısı satarak gelir elde etmesine karşı değilim. Sadece sitelerine emek verip günlerce ya da bizim gibi aylarca google sıralamalarında üste çıkıp para kazanmaya çalıştıkları için bu tanıtım yazılarını alırken dikkat etmelerine rica edeceğim.

Lütfen arkadaşlar sazan gibi C class ip'li paravan bir çok siteden backlink almayın. Geçmişini bilmediğiniz sitelerden aldığınız backlinkler size geri tepecektir uzun vadede. Yabancı pr'li domainler alıp içeriğini türkçeleştirip ayrı ayrı hostlarda barındırarak para kazananlardan link almayın. Ticaret mantığı olarak güzel yöntem ama sizin temiz sitelerinize faydası anlık olsada bir süre sonra filtreye girdiğinizde ne olduğunu şaşıracaksınız yaşanılan durumlar bunlar.

Tanıtım yazılarını almadan önce aldığınız sitede ki link çıkışlarına bakın. İçeriğinizle gerçekten örtüşüyor mu kontrol edin. Link satma amaçlı açılmış sitelerden ucuz'a link almayın gidin kendiniz aynı sektörden (örnek olsun diye diyorum) 4 tane domain satın alın godaddy'den kuponla zaten 1$ ila 3$ domain alınabiliyor çok fazla kupon var yani 2-6 TL arasında. Bir com uzantılı domain alıp kendiniz özgün içeriklerinizde girip uzun vade de üstlere çıkmak için uğraşabilirsiniz. Benim her zaman felsefem google'da sabırsız olmamak olmuştur. Hırslı,azimli olun ama sabırsız olmayın bi an önce yükselmek için. Bu yazıları yazma gereği duydum sadece bilgi paylaşmak için yanlış anlaşılmasın kimseye akıl vermek değil amacım. Sadece dikkat edilmesi gerektiği hususunu vurgulamak istedim. Kolay gelsin..