Yukarda arkadaşların yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. 6 kişi değil yurtdışına gitmek ben ülkemizde bir yere tatile bile gitmem. 6 tane sap ve herkes Türkçe konuşacak bu resmen sizi baltalamak için seçilebilecek en kötü yoldur. Şimdiye kadar 5-6 farklı ülkeye gittim ve devamlı yanımda oranın dilini bilmeyen veya İngilizce bilmeyenler oldu. Siz istediğiniz kadar bilseniz de yanınızdakine çeviri yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Senin çözümün bana göre şöyledir. Önce İngilizce seviyeni en azından Intermediate'a getir. Yaza kadar kelime olsun, grammer olsun kendi başına veya kursa giderek iyice öğrenmeye çalış. Daha sonra 2-3 aylık tek başına gidebileceğin bir plan yap. Vize istemesine de çok takılma yani. Az bir şey farkedecek diye afrikaya gitmene gerek yok. Malta'yı pek tavsiye etmiyorum çünkü sınıflarda ve sokaklarda yazın aşırı türk var. Fakat eğer imkanlar sınırlıysa yapılacak bir şey yok. Malta'da düşük seviyede bir okul ve kalacak yer ayarlarsın gayet uygun fiyatlar. Birkaç ay baya araştırmıştım ordan biliyorum.

Ben mesela bu yaz İrlanda'ya 2.5 aylığına gideceğim. İstediğim bir yer oldu ama maalesef pahalıya patladı. Fakat dediğim gibi daha ucuza gelecek veya kalabalık gideyim uygun olsun diyip afrikaya gitmeye gerçekten gerek yok.