Öncelikle böyle kaliteli bilgiler paylaştığınız için çok teşekkür ederim ve Allah razı olsun. Senelerdir R10'u takip ederim sessiz sessiz pek yorum yapmam, ama bu konu gerçekten yorumu hakediyor.
Bende size bir soru sormak istiyorum.
Öncelikle domain eski bir domain 12 senelik ve aktif olarakta üzerinde bir web sitesi bulunuyordu. Genel olarak ürün tanıtımları vs. Site tamamen hedef kelime üzerine kurulu örneğin : "kalem" olsun. domainde xxxkalem.com ve .com.tr side mevcut.
İlk olarak işlemlere web sitesini yenileyerek başladım. Tamamen özgün bir tasarım ve yazılım geliştirdik tüm platformlara uyumlu. Sitemize tüm ürünlerimizi girdik, resimleri tamamen özgün. Daha sonra sosyal medya sayfalarını yeniledik, eksik olanları açtık ve sitemiz tamamen ürün üzerine kurulu olduğu için, ürün fotoğraflarımızı paylaşmaya başladık.
Google'da şuan hedef kelimemizde ilk sayfa da 4.sırada çıkıyoruz. Alt kelimelerimizin %80 inde googlede yine ilk sayfada çıkıyoruz. Tabiki hepimiz daha iyiyi istiyoruz neden ilk sayfada ilk sırada çıkmasın düşüncesi hepimizde var
Genel olarak şuan herşey güzel gidiyor ama birde bu hedef kelimemizde birde rakibimiz var. Örnek olarak hedef kelimemiz "
kalem" demiştim. Kendisi o kadar çok pravan site açmış ki anlatamam. xxxxkalem, xxxkalemleri, karakalem, tukenmezkalem gibi her birinin kendine özgü direk hedef kelimelerde domainleri var. Anladığınız üzere onlar bizden hep bir adım önde gidiyorlar.
Bende hedef kelimelerde birbirinden bağımsız ve farklı iplerde siteler açmayı düşünüyorum. Böylelikle diğer sitelerle ana siteyi refere etmeyi planlıyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeyiyim ? Tekrar böyle bir bilgi verdiğiniz çok teşekkür ederim. Rabbim yolunuzu açık etsin...