Söylediğim fiyata yaptıracak 2 kişi buldum bile, konu ile alakasız mesajları görmemezlikten geliyorum.
Hayal ettiğimiz herşeyi yapabilecek derken, kodlamalarda istenilen 2-3 fonksiyonu yapacak o kadar.
Yani sizler her konu altına gelip konuyu abartarak yorumlar yapıyorsunuz, bende sizi anlamış değilim.
Bütçemiz o kadar ise, daha fazlasını neremizden çıkarıcaz? Çok büyük bir şirket değiliz, şirketler gibi çok büyük birşeyde istemiyoruz.
Zaten PM atan arkadaşlara bir HTML, CSS + PHP için fiyat vermelerini birde sadece PHP fonksiyon kodlamaları için fiyat vermelerini istedim.
HTML + CSS bende yapıp yollayabilirim PHP Kodlayacak kişiye, hemde sizler gibi 1 ay sürmez 2-3 gün içinde biter.
Yani yapacağınız işi gerçekten aşırı derecede abartıyorsunuz isteseniz söylediğimiz sistem 2-3 günde biritilecek birşey.
hocam ilk olarak savunmaya geçip yapılan veya yapılacak işi basite almanız sonucunda anlaşılan o ki yorumlar boşa gitmemiş.
ikinci olarak yaptığımız veya yapılacak işi abartabiliriz çünkü bu işi biz yapıyoruz siz bilmediğiniz, yapamadığınız, elinizden gelmeyen bir iş için hangi statü veya hak ile "yaptığınız işi abartıyorsunuz" diyebiliyorsunuz? örneğin bir hastalık sonucu devletin karşılamadığı bir ilaca 750-800tl veren insanlar var, bu insanlar kutudan çıkan 20 kapsül hap için nasıl "yav alt tarafı 20 hap, bunun maliyeti ne ki de bu kadar çok pahalı" demiyorsa/diyemiyorsa, ya da arabanızı tamire götürdüğünüzde aslında mantıken çok basit bir şey için 300-400tl veriyorsanız ve sesiniz çıkmıyorsa bu işlerde nasıl böyle yorumlar yapabiliyorsunuz ben şahsen çok merak ediyorum.
üçüncü olarak 2-3 günde bitecek diyerek nasıl yapılacak işi küçümseyebiliyorsunuz? çok klasik ve çoğu insanın bildiği iki hikaye vardır;
picasso'yu bir çoğumuz biliyoruz. bir gün zengin birisi picasso'dan horoz resmi çizmesini ister, picasso da zengin vatandaştan 3 süre ister. 3 ay sonra picasso adamın yanına gelip, bir boş kağıda çok kısa sürede bir horoz resmi çizer. zengin vatandaş da "yahu madem bu kadar kısa sürede çizebilecektin niye 3 beklettin" der. picasso da çantasından çıkarttığı eskizleri (deneme çizimleri) çıkartır ve "bu resim 3 aylık bir çalışmanın sonucudur ve terlemeden olmaz".
ikinci ve en bilinen hikaye; picasso bir lokantada yemek yemiştir, lokantanın sahibi yanına gelip şu peçeteye anı olması için bir şey çizebilir misiniz der. picasso gene hızlı bir şekilde çizimini tamamlayıp orta düzey bir ücret ister. lokanta sahibi de "yahu 2 dakikada çizdiğiniz şey için bu kadar para niye istiyorsunuz?" diye sitem eder ve picasso bize kadar ulaşacak şu cevabı verir;
hayır dostum 2 dakika değil, 40 sene artı 2 dakika.
yani işin özü şu, bu işi biz yapıyorsak siz talep ediyorsanız doğru kelimeleri seçin. işimizi küçümsemeyin. sonuç itibariyle "php özel site" diyen sizsiniz, biz değil.