SakaryaCity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam site adını teşhir etmemek için pm attım. Mayıs 2013 Penguen güncellemesi bir web sitemi vurdu. Herhangi bir spam uyarısı da almadım. Site yaşı 3 ve siteyi açtığım günden beri kendim makale girmekteyim. Çok sayıda seo makalesi okudum ama hiçbirisinden olumlu etki görmedim. Bu tip durumlarda ne yapabilirim hususunda yardımcı olabilir misiniz?
Bir üst msg'im de anlattım. Manuel spam uyarısı alınmamışssa, sadece alınan backlinkler yeni algoritmaya uygun gelmedi, o eski backlinkleri değiştirme imkanınız var mı? Yoksa onlar kalacak mı o şekilde ?

Demin yazdığım msg'yi burayada kopyalıyorum

2. Soru: Bu dertten çok fazla kişi müzdarip. Manuel Spam cezası geldiyse durum biraz daha kolay ancak gelmediyse biraz karmaşık bir hal alıyor. Ama ben size durumu net bir şekilde özetleyeyim zaten konuya hakimsiniz çözersiniz.

Sizin yenidiğiniz ceza -30 , -40 gibi isimler verilsede tamamen algoritmik bir ceza yani spam yapmadınız sadece sitenize gelen linklerin yapısı google algoritmasına uygun olmadığından ve doğal olmadığından dolayı sıralamadan çıkarttı sizi bot. Yani kısacası Google Backlinklerini geçersiz saydı. Sitenizin pr'si artmış bile olabilir. Yani linkler gerekli etkiyi gösteriyor sadece serp'e etki etmiyor doğal olmadığından dolayı. Ardından siz tüm linkleri red ettiniz. Artık cezası olmayan ve backlinki olmayan bir web sitesi sahibisiniz. Düşünsenize. Hiç backlinkiniz yok ve ana kelimenizde 3. sayfadasınız. Bu durum o siteye ilk başladığınızdan çok daha iyi bir durum değil mi? Yavaş yavaş kaliteli backlink alın. Tabi bu sefer tabiri caiz ise pengeun 2.1'e uyumlu backlinkler alın. Anahtar kelime oranını düşürün. Hepsi bu...