1- e-ticaret üzerine ana site var. örneğin mobilya

10 adet belli kelimelere hitap eden (örneğin mobilya dekorasyon üzerine) 10 adet wp site var. Ben bir taraftan 10 siteye içerik girerek her 5-6 içerikte bir ana sitemdeki bir içeriğe link vermeyi düşünüyorum. Bu şekilde ilerlemek mi daha mantıklı yoksa tanıtım yazısı alarak tanıtım yazılarını güçlendirmek mi daha mantıklı?

uzun vadeli düşündüğümüzde örneğin her hafta 1 tanıtım yazısı alsak yılda 52 yazı eder ve 52 farklı domain eder. Ancak diğer açıdan baktığımızda 10 farklı siteden link almış olurum.

Sizce hangisi daha mantıklı?

2. sorum ise bir arkadaş sormuş ancak yine tekrarlamak istiyorum

Alıntı
3 sorum var konuya;
  • sitenin infosu silindi mi? domain.com yazdığında ilk sıradı mı?
  • webmaster toolstan manuel spam cezası geldi mi?
  • siteye yeni içerik yazdığında (çok basit kelimeler ve uzun başlıklarda) seni ilk 30 içerisinde çıkartıyor mu?
- sitemin infosu silinmedi.
- webmasterstoolstan manuel ceza olayı gelmedi. hiç bir uyarı gelmedi.
- ilk 30 içerisinde yer alıyorum. genellikle ilk 20 deyim.

Site bir ara ilk sayfada ilk 3 içerisinde idi. Şuan hedef kelimesinde sıralamalarda yok ancak hedef kelimede ve sitenin bir alt sayfası 4-5. sayfalarda bulunmakta.

Link reddetme ile çoğu linki reddettim. Ancak reddedilen linkler aylar geçmesine rağmen WMT a hala görünmekteler. Bu linkler silinmeden site geri gelir mi?

Bu tarz bir siteye nasıl bir çalışma yapmak lazım bu sorundan kurtulmak için? 301 yapabileceğim bir domain değil maalesef.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.