Geçenlerde yazdığım bir yazı, bir başka sitede kaynak olarak gösterilip backlink verilmişti. Hit'iydi, Backlink'iydi aklıma bile gelmedi. Sadece insanların emeğe saygı gösterdiğini, karşılıksız birşeyler yapıldığını görmek beni mutlu etti.
Sizin de dediğiniz gibi bu anlayışın değişmesi lazım. Hem internetin, hem de bu sektörün geleceği için... Düşünsenize paravan bloglara şuna buna harcayacağımız zamanı ve emeği asıl sitemize harcasak nasıl bir sitemiz olur...
Bunu da yapacak olanlar bizleriz. Türkiye'nin hatırı sayılır forumlarından biri R10'da bu anlayışı kazandırabilirsek büyük bir adım atmış oluruz.
Zaten bu başlık o anlayışı insanlara anlatmak içindir. Bak bir arkadaş açtı blogunu backlink verdi, sonrada buraya linkini koydu. Bu hem ona yarayacak hem de bu yazıya (yani bu yazı bir blog yazısı olsaydı) Olması gereken evet bu ancak bu olmuyor. Ülkemizde çok daha zor. Ancak yeni yeni bloglar görüyorum altına referanslar ekliyorlar. İşte bu işlemler çok doğru. Matt's son iki videosunda bunu vurguluyor.
Bir konu hakkında kendi görüşünüzü yazdığınızda altına bilgilendiğiniz sitelerin linkini vermekten korkmayın diyor. Hani siteler sırf işe yarasın diye gidiyor google'ye link veriyor ya tüm sayfalarında (ben böyle yalakalık görmedim)
İşte bunun yerine içeriklerinizden faydalandığınız kaynaklara link verseniz; sizin siteniz için çok daha iyi olur. Bu konuda yüzlerce testim var. Tez yazarım. Ve ben altına referans kesinlikle eklerim teknik konularda, özelliklelede üniversite yayınları, pdf'ler gerçekten bilgi aldığım siteler falan...