Merhaba, çok güzel bir konuya değinmişsin.
Hemen cevap vereyim. Evet öyle kalacak hitlerin.
Çünkü insanlar daha backlink vermeyi öğrenemedi. Backlink vermenin faydalı olduğunu öğrendikleri an işi çözecekler ve o zaman senin yazıların iyiyse hitin artacak. Ancak şuan için bu durum imkansız ve hitin o seviyelerde kalır...
Yani sadece özgün ve kaliteli içerik, refere edilmedi taktirde hiçbir şeydir. Bu açık ve nettir. Ancak iyi yazıyorsan. Forumları ve güçlü sitelerin yorumlarını kullanabilirsin. Bunu googlede onaylıyor. Bir webmaster sitesini yaymak için elinden geleni yapmalı bence. Atıyorum güzel bir kişisel gelişim yazısı hazırladın. O tarz forumlara üye ol, paylaş yazını, insanlar siteni gezsinler yazılarını incelesinler. Eğer o paylaşımdan bir iki tane adam daha sonra hiç beklemediğin anda tekrar google'ye sitenin ismini yazıp seni ziyaret ederse. Yaşadın. Bunu arttırırsan siten çoştu. Ancak bu anlattığımız o güçlü tanıtımlar ve backlinkler almadan bu kadar kolay değil. Yazını kişiler okuyacak, beğenecek ve backlink verecek sana... İşin mantığı bu...
Geçenlerde yazdığım bir yazı, bir başka sitede kaynak olarak gösterilip backlink verilmişti. Hit'iydi, Backlink'iydi aklıma bile gelmedi. Sadece insanların emeğe saygı gösterdiğini, karşılıksız birşeyler yapıldığını görmek beni mutlu etti.
Sizin de dediğiniz gibi bu anlayışın değişmesi lazım. Hem internetin, hem de bu sektörün geleceği için... Düşünsenize paravan bloglara şuna buna harcayacağımız zamanı ve emeği asıl sitemize harcasak nasıl bir sitemiz olur...
Bunu da yapacak olanlar bizleriz. Türkiye'nin hatırı sayılır forumlarından biri R10'da bu anlayışı kazandırabilirsek büyük bir adım atmış oluruz.