gokayc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte o matts amcanın deli divane gibi her videosunda demek istediği "web'in doğal yayılması" dediği şey bu... İnsanlar bu özgünlük kavramını yanlış algılıyor. Bu arkadaşın şuan yaptığı doğrudur googlede makaleyi arattığında ikinci sıraya yerleşecektir. O linkin do follow no follow yapısından ziyade; kişinin verdiği referans önemlidir google için. Bu sanırım herşeyin özeti olmuş...

Ve yazıyı buraya ekleyerek karşılıklı link alış verişi oldu. Herkes bunun aksini idda eder ancak hala güvenilir bir yöntem olsada kimsenin kullanmayı bilmediği gerçek pingback budur...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:41:37 -->-> Daha önceki mesaj 20:34:34 --

ideaman06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam emeğiniz ve bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim.

Sizinde bahsettiğiniz ve sık sık dile gelen bu seo çalışmaları konusunda hep düşündüğüm birşey var, hazır konusu açılmışken yazmak istedim.

Seo konusunda ciddi çalışma yapanları görüyorum yüzlerce binlerce paravan blogtan bahsediliyor. Bunun için çok ciddi bir emek, zaman ve para harcanıyor. Merak ettiğim şey her site böyle mi hit artırıyor ve kazanç sağlıyor? Bu şekilde yapılan çalışma ile kendimize sağladığımız kazanç internet dünyasını bir çöplüğe çevirmiyor mu?

Benim başıma çok geliyor. Bir konuda araştırma yapıyorum girdiğim siteler almış İngilizce sitelerden Google Translate ile çevirmiş basmış içeriği. Veya bir başka site konuyla alakası bile yok, yüklenmiş anahtar kelimelere girmiş Google ilk sıralarına. Aylık bazda düşünürsek saatlerimizi böyle çöp sitelerde harcıyoruz.

Belki yanlış düşünüyorum ama bence bunun başka bir yolu olmalı. İnsanlar yaptıkları kaliteli sitelerle hakettikleri yerlere gelebilmeliler.

Benimde birçok sitem var. Size birer yıllık olan iki tanesini örnek veriyim.
Birincisi özgün içerik ve çoğu konuda insanlara faydalı olduğunu düşündüğüm bir site, günlük 50 hiti var.
İkincisi de özgün ve kaliteli içerik 400-500 arası hiti var.

Burada yazılanları ve daha fazlasını yapmazsam sadece özgün yazı yazmaya devam ederek bu hitlerde mi kalacak sitelerim?

Eğer gerçekten sitelerimin iyi bir yerlerle gelmesi için bu tarz çalışmalar yapmam gerekiyorsa bana göre bir yerlerde yanlışlık var...
Merhaba, çok güzel bir konuya değinmişsin.
Hemen cevap vereyim. Evet öyle kalacak hitlerin.
Çünkü insanlar daha backlink vermeyi öğrenemedi. Backlink vermenin faydalı olduğunu öğrendikleri an işi çözecekler ve o zaman senin yazıların iyiyse hitin artacak. Ancak şuan için bu durum imkansız ve hitin o seviyelerde kalır...

Yani sadece özgün ve kaliteli içerik, refere edilmedi taktirde hiçbir şeydir. Bu açık ve nettir. Ancak iyi yazıyorsan. Forumları ve güçlü sitelerin yorumlarını kullanabilirsin. Bunu googlede onaylıyor. Bir webmaster sitesini yaymak için elinden geleni yapmalı bence. Atıyorum güzel bir kişisel gelişim yazısı hazırladın. O tarz forumlara üye ol, paylaş yazını, insanlar siteni gezsinler yazılarını incelesinler. Eğer o paylaşımdan bir iki tane adam daha sonra hiç beklemediğin anda tekrar google'ye sitenin ismini yazıp seni ziyaret ederse. Yaşadın. Bunu arttırırsan siten çoştu. Ancak bu anlattığımız o güçlü tanıtımlar ve backlinkler almadan bu kadar kolay değil. Yazını kişiler okuyacak, beğenecek ve backlink verecek sana... İşin mantığı bu...