hocam şuan öyle bir eklenti yok zamanında ben asp ile kendi başına çalışan portal tipli bir sms destekli kan bankası yazmıştım.
şimdi nerdeyse bütün köy dernek belde siteleri wordpress kullanılarak yapılmış..
bir eklenti yapalım. mesela benim sitemi örnek göstereyim daha iyi anlayacaksınız.
www.aydinderebeldesi.com
bu site giresun bulancak ilçesine bağlı bir beldenin tanıtım sitesi.
sadece yalova da bu beldeden gelmiş 5200 nüfus var. örneğin birinin başına bir iş geldi kan lazım hemen girerdi sitemize bakardı ordan kimlerde var o kan gurubu isimlerin başlarında kutucuklar vardı o kutulardan istediği kişileri işaretleyip sms mesajını yazıp gönder dediğinde o kişilere acil kan lazım diye mesaj giderdi..
e tabi herkes kendi çevremizden olunca ben gelmiyorum da diyen olmazdı..
sms burda şartmı derseniz şart ne yönden şart onuda şöyle yazayım başına o şekil bir iş gelmiş acil kan lazım olan bir kişi (bir yakını için) bu kanı en kısa sürede bulması lazım. kendi çevresinden olunca daha kolay sms destekli olunca daha hızlı oluyor mantık bu.
eminim bütün köy dernek belde şehir portalı açmış olan arkadaşlarımız bu eklentiyi kullanır.
bir sms işi yapan birinide buluruz r10 da indirimli sms kredisi sağlar onun apisi ile yazarız olur biter.
Zamanında (2006 yılında) benim yengeme kan lazım oldu tam 43 ünite kan götürdüğümüz kişilerde alındı 10 ünite kan kızılaydan aldık. 4 ünite de trombosit alındı. (kanın içinden ayrıştırılan sarı bir sıvı) benim aklıma ozaman gelmişti de yazmıştım. yoksa bende hiç önnemsemezdim bu gibi meseleri.