son zamanlarda gördüğüm en kaliteli konulardan birisi. teşekkür ederim paylaşımınız için.
site içi seo hakkında da böyle bir yazı yazsanız mükemmel olacak. ayrıca kodlamadan anlıyorsanız seo uyumlu site tasarımı için nelere dikkat etmeliyiz. forumda konular görüyoruz seo uyumlu script diye. nelere dikkat edilmeli kodlama yaparken
Demin bir arkadaş daha böyle birşey istedi, o konu zaten google'nin en dikkat ettiği şey. O konudada ilk vakit bulduğumda kişisel bilgilerimi paylaşırım.
Benim en dikkat ettiğim şey validator w3 deki hatalar.
Onun dışında ben her zaman özgün yazılımlardan yanayım ancak ilgilendiğim kelimeler çok ağır. O nedenle özgün olmak zorundayım.
Altın fiyatları kelimesini wordpress blogla alamazsın. SEO kelimesini alırsın.
Nedenini anlamasam da bu sitedeki herkese Türkiye'deki en zor kelime seo imiş gibi geliyor. 1. olduğunda günlük 50 tekil hitin geldiği bir kelime ile 50k tekilin geldiği bir kelime asla bir olmaz.
Ama bazı kelimeler vardır özellikle google reklamı verilemediği için inanılmaz değerlidir hiti az olsada, buna da en güzel örnek elektronik sigara, ukash. Bu kelimelerde seocular birbirine girdikleri için rekabet inanılmaz artar. seo kelimeside bunlarla birebir aynıdır.
Asıl sorunuzun cevabı da burada gizli. Siz hangi sektöre gireceksiniz? Kelimenizdeki ilk 10 siteyi inceleyin, 10 içerisinde 4 -5 wp varsa; direk açın wp. Haaa ilk 10'a bir tane bile wp giremediyse, o kelimeyi çok zorlamanın da bir anlamı yok, o artık üst düzeye giriyor.
KODDAKİ ÖZGÜNLÜĞÜ KİMSE UMURSAMAZ...
İDDAA EDİYORUM:
Bu kelimede wp ile ilk sayfaya çıkarsanız. Tabi üst düzey bir altyapınız ve editöryaliniz olması gerek. Çıkmazsınız diye birşey yok.
Ancak siteniz baştan 0'dan ilk giriş kodundan özgünse, harcadığınız emek direk yarısıdır...
İlk 10'a bakıp rahatlıkla mantığı çözebilirsiniz aslında.