itsup2u adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam merhaba
yazılarını okudum da feci beğendim
Özellikle off-road tan bahsettiğin için sana yazmak istedim
araba sitelerinden bilgin olduğun için sana yazmak istedim

1999 yılından beri web sitesi sahibiyim, modifiye hakkındaki X.com web sitem yıllarca onbinlerce hit aldığı ve tam bir marka olduğu için hiç seo falan bilmeden sadece tutkunu olduğumuz arabalara gönül vererek devam ettik. Ta ki 2011 yılına kadar

neyse uzatmak istemiyorum, X.com u kapattım, ve Y.com u açtım
buraya sadece kendi çevirilerini yaptığım haberleri girerim. bir tane bot ile galeri çekerim(sanırım en saçma işim bu)
15 yıldır bu işle uğraşıyorum, 1 kuruşunu yemişliğim yoktur kuruşu için değil sadece insanlara/gençlere doğru örnek olmak için haber giriyorum

ama bir cacık oluyormu dersen, günde 150 kişi googledan gelir toplamda da 200-250 kişi arası
yorum dersen, 1 yorum yazan yok

Siteye 5 dknı ayırıp bakabilirmisin, yanlışım mı var ?yoksa herşey düzgün yapıorum da zaman mı lazım
anahtar kelime ile aynı domain olan bir site, kelimesinde dahi 1. sayfada çıkamayan bir site

Açıkçası yardımcı olman ve arabalardan anladığın için sana yazdım
Uğraşamam dersen de anlarım

not: X.com u Y.com a yönlendirdim, site ismini PM attım
Öncelikle araba sevdalısıyım ve ... x .com dediğiniz an sitenin hangi site olduğunu anladım. Sanırım ülkemizde araç sevdasını hissedipte o siteyi bilmeyen yoktur. Böyle bir projeye imzanızı attığınız için sizi tebrik ederim.

İnternette iki iş yaparsınız. Biriniz sevdiğiniz iş bazen hiç yapamazsınız, bir diğeri de para kazanmak için yaptığınız iş. Ben ne zaman sevdiğim işe girişsem yapamıyorum çünkü öncelik sıram her zaman ekmek oluyor. Hiç tarzı ruhu olmayan web siteleri de yapıyorum. Mesela ruhu olacağını düşündüğüm bir proje başlattığımda da yarım kalıyor: offroadtr.com siteyle 1 hafta ilgilenemedim bile hesap edin gerisini

Sitede botla görsel çekmek sizinde dediğiniz gibi en büyük hatanız. İngilizceniz var. Krallar gibi içerik haber girebilirsiniz. Sitenizin tasarımını değiştirebilir ve daha kaliteli temalar üzerine kurulum yapabilirsiniz. Ardından iç seo ayarları ve dış seo işlemleri başlar. Böyle projelerde inanın çok iyi hit ve para var. Ancak doğru kelimelere yönelmek lazım...

Konu arabalar olduğu için direk örnek vereyim. BMW kelimesini alırsanız; Mercedes'i kapınızda görürsünüz...