hocam çalıştıktan sonra kaçırıyorsa karterle pek alakası yoktur yağın dolaştığı kanallardan kaynaklı olabilir sorun, bu şekil üstüne giderseniz daha büyük sorunlar açar motor yeterince yağlanmazsa
Hocam normalde bu kadar asla kaçırmazdı. Daha dün yağ eklettim. Dün kaldırımdan indim (salak gibi dolaşmamak için) altını vurdum yere sonra böyle işte.
Büyük geçmiş olsun hocam.
Motorcu ve kaportacı götürseydiniz keşke detaylı bir araştırmayla da anlaşılırdı büyük ihtimal. İşiniz zor gibi; Allah yardımcınız olsun.
Edit: Resimlerine bakılınca karter gözüküyor. Karter tarafından akmış gözüküyor ama yanında olup bakmak vardı. Acaba yağ filtresinden mi kaçırıyor yoksa motor yağ girişinin oralarda çatlak var sallandıkça mı kaçırıyor ama karter gibi duruyor. Yağı kesmek için karteri değiştirmek lazım şayet karterden ise yeni karter takılıp güzelce yağ değişimi yapılıp test edebilirsin. Yağ soğutucu ve yağ mekanizmasını kontrol ettirmek lazım bir servise gitmeni tavsiye ederim. Çünkü servis a'dan z'ye bakar yapar. Tabi güvenilir servise gitmek lazım. Fiyat isteyebilirsiniz durumu anlatabilirsiniz halledebilirler. Aksi taktirde şuanda resimlerden bakılırsa pek fazla bir şey anlatamıyorum. Ama söyleyebileceklerim bunlardır.
Ek olarak; bayağı aşırı yağ gidiyor. Biz fiat araçlarına 3 litre yağ koyuyoruz. Yani sizin araçta tahminen bu kadar yağ alır. Yağsız çıkmayın çünkü çok fazla bırakıyor görüleşe göre. Motoru yakmayın üzüntüye üzüntü eklenir sonra. 1 gününüzü öldürün gerekirse 2 gününüzü öldürün aracınızı yaptırın güzelce binin yoksa sizi üzer ki üzmüş anlaşılan.
Hocam saat 4 gibi gideceğim hocam konyada bir yer var servis kalitesinde adamlar tanıdık arabayı biliyorlar o yüzden oraya gideceğim zaten zarardayım bir de servise çok para dökmek istemiyorum.
Ah ulen ah kış geldi diye bisiklete binmeyi kesmiştim bisikletimi özledim yeminle bisikletimin açtığı max 30 tl lik sorunları özledim