Faydalı bilgiler var tecrübe parayla satın alınamaz diye düşünüyorum arkadaşımızda tecrübelerini paylaşmış konuda.
Teşekkür ederim.
"27 TL masraf ettim ama bunu paypal'den karşıladım, yani site bedavaya geldi" cümlesindeki bedavaya gelen siteyi bulunuz.
Demek ki paypal bağış yapmış sana, babasının hayrına 27 TL vermiş. Başka açıklaması yok. Yazdıklarının tamamı bu işe yeni başlayanları bilgilendirmez bile, "belki cesaretlendir" o da belki... sen armut piş ağzıma düş istiyorsun, sen insanlar nasıl kazanıyorsa gelsin ulu orta anlatsın bende günde 4-5 dakikamı ayırıp para kazanayım istiyorsun, biz bir şey bilmiyoruz asıl sen çok biliyorsun, seni kendi zekanla baş başa bırakıyorum.
Öncelikle ilk takıldığınız noktaya tekrar cevap vereyim (zaten konu içerisinde mevcut ama tam okumadığınızı varsayıyorum): Paypal değil WinAt9 bağış yaptı diyelim de mantık sınırları içinde olsun. Bilenler bilir, ilk zamanlar günde sadece 8-9 reklam izleyerek 1$ kazanılıyordu. Her reklam 30 saniye olsa günlük 4-5 dakika harcanarak 30 günde 27 liradan fazla kazanılabiliyor. Bu da tek kuruş harcamadan (eğer telefonun harcadığı enerjiyi ve kullandığı kilobyte'lara çok takıyorsanız o ayrı tabi birkaç kuruş vermiş olduk) kazanabiliyorduk. Ben paramı ordan aldım o para ile site işine girdim. Bilmem anlatabildim mi? Açıklayıcı olmadıysa çok daha fazla detay vererek açıkayabilirim. Ben konuyu uzamasın diye uzatmadan yazmak istemiştim. Ancak sizlere cevap olarak sayfalarca yazı yazabilirim.
Mühim olan yazdığım cevapların tümünü okuyacak mısınız?
Ne yaman çelişkidir bu? Kimi harcadığımın saatler olduğunu söyleyip ordan vurmaya çalışıyor kimi harcadığım 4-5 dakika ile hazıra konduğumu. O yüzden R10 kullanıcılarının bu suni yorumlarına asla takılmadım, güvenmedim, itibar etmedim. Çok biliyorsanız kendi yaptığınız çalışmaları sizde yazın ama görüyorum ki R10'da çoğu kişi korkak, çekingen kişiliğe sahip. Kaç kişiye "haydi bir konu da sen aç" dedim tık yok! Bu R10 üyelerinin seviyelerini gösteriyor. Ancak laf ederler, icraatte sıfırlar. Yangından mal kaçırmaktan başka dertleri yoktur. Bir tek ben kazanayım düşüncesi hakimdir. Hadi bu düşüncelerimi haksız çıkartın, göreyim sizi? Konuma laf edenlerin kendileri böyle bir konuyu açacak cesaretleri bile yok malesef.
Birincisi böylesine güzel bir konuyu paylaştığın için
İkincisi eleştiriye fazlasıyla açık olduğun için.
Üçüncüsü üslubun ve anlatım tarzın için ve son olarak dördüncüsü insanların yargısız infazından kolayca sıyrılıp wm adaylarına açtığın bu kapının arkasında durduğun için.
Gerçekten eline sağlık.
Teşekkürler düşünceleriniz için.
Bu konuda hakkıyla eleştirenler de var haksızca vurmaya çalışanlar da...
Linkleri refsiz vermiş olsaydın bu kadar kırıcı yorumlar almazdın bence. Refli link vermen makalene samimiyetsiz bir hava katmış bu yorumları alma sebebindeki büyük pay.
İkincisi, r10 üyelerinin çoğu zaten web işinden para kazanan ve senin edindiğin tecrübeleri buraya üye olmadan edinmiş insanlar. Konunu yeni başlayanlar kategorisine açmanı öneren arkadaşın üzülerek sana haklı olduğunu söylemeliyim.
Özet geçer isek, malesef senin başarı kabul ettiğin şeyi tüm r10 üyeleri başarı kabul etmek zorunda değil. Paylaşımcı olman güzel fakat gerçekten amacın yararlı olmak ise bu konu ile ancak yeni başlayan arkadaşlara yararlı olabilirsin.
Yeter nedir bu takıntı? REFSİZ link mi istiyorsun, site isimlerini yazmışım, google'da arat gir bu kadar basit! Neyse, o kadar çok takıntılı R10 üyesi var ki
REFLİ linkleri tamamen kaldırmak zorunda kaldım. Alın, hedefim refli link vererek sizleri kandırıp para kazanmak olsaydı şuan linkler REFSİZ olmazdı. İstediğiniz kadar konudaki REFSİZ linklerden yararlanabilirsiniz. Zaten şuana kadar refli linklerden üye olanların sayısı toplamda 1-2'yi geçmedi ve ben zengin olmadım. Çok aşırı mutlu ettim sizi bu cümlemle galiba...
Ben bir başarı elde ettim ve paylaştım. Kimse de bunu bir başarı olarak görmeyebilir. Mühim olan, beğenmedikleri başarıyı neden beğenmedikleri? Biri bilgi arayışındadır. Benim konumu görür girer ve tecrübelerimi öğrenir. Sonra sizin yazdığınız yorumlara bakar ve "Vay be 10 video ile 300$ kazanılıyormuş" der fakat işte bu noktada takılır. Neden? Çünkü bizimkiler sadece eleştirme amaçlı böyle girişimlerde bulunmuşlardır. Nasıl kazanıldığını kimse yazmaz, böylece üye yine benim yazdığımla yetinmek zorunda kalır.
Bence siz gidin yeni başlayanlar kategorisinde birşeyler paylaşın. Çünkü siz benden çok daha fazla biliyorsunuz, gidin oradaki üyelere birşeyler öğretin burada laf üreteceğinize.
Ayrıca o yeni başlayanlar bölümüne çok taktınız. Orada genellikle soru-cevap vardır ve bilinmeyenler araştırılır. Bu konuda ise para kazanmanın bazı püf noktaları yer alıyor.
Özetle bir "İnternetten Para Kazanma Sanatı" konusudur. Konuyu tam okudunuz mu bilmiyorum ama ana düşüncesi bu.
Bence bu hayattaki en önemli şey zamandır. Paradan'da çok daha kıymetlidir.
Genç kardeşlerimin yıllarını copy spam siteler üretip adsense ve türevi reklam ağları sayesinde ayda 300 - 500 kazanmaya adayıp mutlu olmalarını doğru bulmuyorum. Bu tarz yönlendirmelerin zincirleme hatalar doğurduğunu düşünüyorum öyleki görev adamı mantığı ile yalnızca paraya endeksli yürütülen işlerde paranın tatlı gelmesi bir çok kardeşimizi ahlak dışı siteler açmaya yönlendirmektedir.
Aynen katılıyorum. Keşke bunca farklı kazanç sitesi yerine sağlam birkaç tane site olsaydı yeterliydi. Biraz da iş "ticari" boyutta.