Arkadaşlar merhabalar.

Kaza gece olduğu için sabah Mahmutbey gişelerindeki trafik bürosuna gittim ve bana kaza raporunu verdiler.

Raporda kusurlu olarak hem petrolu hem de sürücüyü yazmışlar. Sürücünün kusurunu da virajda hız olarak belirlemişler. Ancak çizilen kroki tamamen yalan. Kaza yaptım diye vurduğum yeri yanlış göstermişler. Islak kaygan zemini yanlış yere çizmişler.

Raporu teslim almak istemedim. Bu bilgilerin hepsi yanlış dedim. O zaman mahkemeye vereceksin diye ukalaca cevap verdi memur.

Aynı yerde daha önce de kaza olmuş ve biz o gece petrol istasyonu müdürüne telefonla ulaşamadık. Belli ki bu kazalar her zaman oluyor ve insanların canı tehlikeye düşüyor.

Bu yüzden bu gün bir avukatla durumu görüştüm. Diğer kazazadelerin raporuna ulaşmamız gerektiğini ve eğer raporlar aynı ise bilirkişi raporu gerekeceğini söyledi. Ama hiç umutlu konuşmadı.

Bu vicdansız hayvanların bu tür kazalara daha önce de sebep verdiğini ve polisle anlaşmış olduklarını farkettim şu anda. Avukat mahkeme karar verirken olay anında yazılan raporun (yani polis raporunun) çok etkili olduğuna dikkat çekti. Ben bu raporunun tek taraflı yazıldığını ve bize imzalatılmadığını söylesem de zaten polis raporu tek taraflıdır size imzalatmazlar dedi.

Bu durumda herşeyi göze alıp mahkeme masrafları ile beraber eli boş dönmekte var, mahkemeyi kazanmakta.

Tavsiyesi olan arkadaşlar varsa beklerim. İyi dilek ve dualarınız için gerçekten kalpten teşekkür ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Dipnot: Diğer kazazedeler çok koşmuyor bu işin peşinden. Ne de olsa kasko yapıyor hesabındalar. Halbuki canlı kurtulması nerdeyse imkansız kazalar atlattılar ve araçları paramparça oldu. Okumamış cahil insanlar da değillerdi. Bir kazazede öğretmendi, diğeri de serbest tacir.