Microsoft Server sistemleri, Cisco ve HP network cihazları üzerine Bilge Adam ve Bilişim eğitim merkezinde ileri düzey eğitimler verdim. Şu anda da bu konulardan bağımısız olarak kendi işimi yapmaktayım. (eticaret + çeşitli internet girişimleri).

Kendi şirketim olmasına ve kendi işimi yapmama rağmen Boğaziçin uni.'de aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum (yaşım 34 bu noktadan sonra bir yerde de işe giremem zaten)

Şimdi ne alakası var diyebilirsiniz. Eğitimin içinden gelerek, eğitim vermiş biri olarak şunun farkındayım ki: Eğitim gerçekten çok önemli.

Eticareti, webmasterlığı, seo'yu, php'yi vs. hepsini kendi kendime öğrendim. İmkanım olsaydı da keşke öyle yapmasaydım. Çünkü çok zaman kaybettim. Çok yavaş öğrendim. Bazen bir yanlışı tutturup peşinden çok gittim.

İmkanı olan herkesin gidip bilen birilerini dinlemesi, onları iyi analiz etmesi, bol bol soru sorması gerektiğini düşünüyorum. İmkanı olmayan (para veya zaman) tabi ki kendi imkanlarıyla öğrenmeye devam edecek.

Bence eğitim alanın da yapısına bağlı olarak parası kesinlikle boşa gitmez. Konu başlığına geri dönersek:

SEO hocasından eğitim alırsan 2 seçenek var:
1- İyi ihtimalle bilmediğin ve kullanabileceğin şeyler öğrenirsin, ki eğitimi almandaki birinci amaç bu.
2- Ya da SEO konusunda yeni birşey öğrenemezsen de, böyle bir eğitimin nasıl verilip nasıl da para kazanılabildiğini öğrenirsin.

Akıllı insan her konuda kendine fayda sağlamayı bilir. Bu yazıyı okuyanların da yaptıkları işlere bakıldığında aslında oldukça akıllı oldukları, sadece bazılarının bu aklı doğru işlere kanalize etmekte zorlanabildikleri görülüyor. (ben bu zorluğu çok yaşadım hala da kimi zaman yaşıyorum)

Kısacası eğitim konusunda benim fikrim her zaman +++