hocam buna banka hesapları falan da kaydolacak. nereden alışveriş yaptın nereye gittin kaç para harcadın ne aldın devlet hepsini görecek.

ben pek taraftarı değilim.
Şuanda devlet istese takip edemez mi? Kaç para harcadığımızı, hesaplarımızı, bankada ne kadar paramız olduğunu, nerelerden paralar gelip, nerelere paralar harcadığımızı...?
Ama sizin yanlışınız var diye biliyorum, tabi ben yanlış okumadıysam; Banka kartı ya da ehliyet ile birleştirilmiyor.
E-devlet'e bu kart ile internetin olduğu birçok alanda giriş yapılabilir olacak.
Birçok kamu alanında e-imza olarak kullanıma açılacak ve bir nevi imza yerine geçebilecek bu kimlikler.
Sahtecilik v.b. durumlara karşı durmak adına yapılan bu uygulama ile de sahtecilik bir nebze de olsa önlenmiş olacak.
En kötü yanlarından birisi de bence çipler sayesinde yapılan eylemlerde insanların fişlenmesi olacak gibi duruyor. Şuanda kameralardan yeteri kadar tüm insanlara hakimiyet sağlanamasa da çipli sistem ile beraber 10 bin kişinin katıldığı bir eylemde kimlerin var olduğu, kimlerin gittiği bu çipli kimlik ile öğrenilecek gibi duruyor.