Google sıralamaları tek tek düzenlemiyor, bunun için algoritmalar geliştiriyor. Maksat kullanıcıya en iyi sonucu vermek.
Sitedeki içeriği inceleyecek faydalı olanı ayırt edebilecek bir yapay zeka da yok bildiğim kadarıyla. O yüzden siteyle ilgili belli kararları verirken belli şeylere bakıyor. Ona göre puan verip sıralama yapıyor. Ve site sahipleri de bunun bilincinde olarak sürekli siteleri için uğraşıyor.
Linkler, tanıtım yazıları, imlemeler, wikiler, forumlar, sözlükler, paravan bloglar ve niceleri.
Bunların yerine daha doğal olması için(Site dışı çalışmalarda) mesela:
-Twitter'dan siz ve ya bir kaç arkadaşınız belli aralıklarla sitenizdeki kategorileri ya da yazıları ilgili bir kaç kelimeyle birlikte paylaşsa
-X sektöründeyseniz x sektöründeki bir Facebook sayfasından post attırsanız
-Herhangi bir sözlükte alakalı bir başlıkta bir kaç giri girseniz ya da girdirseniz
-Siteniz için bir Tumblr hesabı açıp bir kaç seyler girip normal bir kullanıcıdan reblog yapmasını isteseniz filan sizce de daha doğal olmaz mı? (Örnekler artirilabilir)
Googleın istediği de bu doğallık değil mi? Ben şahsen bu şekilde sıralamalara yavaş ama sağlam gireceğimi düşünüyorum ve bu söylediklerimi zamana yayarak yeni sitelerimde de uygulayacağım. Yüzlerce backlink yerine en doğalından bir backlink daha iyidir bana kalırsa. Siz ne diyorsunuz?
Ekleme:
-Ve artık 150 200 kelime, anahtar kelime bold, 3 paragraf, benzer kelimelerin ve söz öbeklerinin sürekli tekrarlandığı makalalerden
-Kategori, yazar, etiket, son yazılar, son yorumlar gibi standart linklemelerin olduğu yapısal aynı sadece görsel olarak birbirinden farklı wp temalarından
filan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi?