camfroger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Amerika lokasyonlu bir vps Centos sunucum var. Yakın zamana kadar Türkiye'de 125-175 ms olan sunucu yanıt zamanı 500'leri geçmeye başladı. Bazen pinglediğimde ise "zaman aşımı" uyarısı da alıyorum. Ram kullanımı ise stabil değil 300-1200 mb arasında gidip geliyor. Loglara baktığımda ise Hong Kong ve Çin iplerinden ve civarından 404 sayfalarına yoğun bir giriş çıkış olduğunu gördüm. Siteye türkçe ve çince uzantılar yazarak 404 sayfalarına giriş yapmaya çalışıyor. Türk mü çinli mi onu ayırt edemedim. Bunları engellemek için ise .htaccess'ten ip aralıklarını banladım. ama hala serverin durumunda bir değişim yok. access log'dan lavuğun hala geldiğini görebiliyorum. Logları temizledim ve server ı tekrar başlattım.

access log da gördüğüm şu

Serverdaki hız düşüşü bundan mı kaynaklanıyor? yoksa başka bir durumdan dolayı olabilir mi?
Eğer hattınızın tamamını kullanıyorlarsa erişim süreniz uzar veya kesinti olabilir. .htaccess den engellemeniz bir şey değiştirmez sonuçta o engel kuralına kadar gelebilmesi için zaten makinanıza paket göndermesi gerekiyor. Siz servis sağlayıcınız ile bu konuyu görüşün. Kendilerini network bazında engellesinler.