Mantıken öyle tabi. Ama geri ödemeli kredi alıp da silinenler de var diye biliyorum. Onda da ödeyenlerin hakkı uçmuş oluyor doğal olarak. Devlet işlerine belli olmuyor ki seçim yatırımı diye arkadaşın da dediği gibi silebiliyorlar. GSS diye bir şeyin çıkması yanlış bence en baştan düşünmek gerekirse.
GSS 18 yaşını geçmiş ve okumayan erkekler için geçerli prim borcudur. Yani okuyunca babanın sigortasından faydalanılıyor ancak okul yoksa faydalanma söz konusu değil. İşin özeti 18 yaşını geçtiysen, okumuyorsan, sigortalı çalışmıyorsan GSS2'ye tabi tutuluyorsun. Böyle olunca da devlet seni aynı çatı altında kaldığın, yani ikametinin olduğu çatı altında çalışan sigortalı herkesin aldığı maaşa ve gayrimenkulüne, mal varlığına bakarak sana 30 liradan 130 liraya kadar aylık borç çıkarabiliyor. Bir sürü insan var borçlu olduğunu bilmeyen. Ben sırf bunun için AÖF'ye yazıldım. Her ay buraya 127 TL(faizli bir de) vermektense AÖF'ye dönemlik 205 TL veririm üstüne bir de öğrencilik imkanım olur her türlü faydalanırım daha iyi.
Ufak bir eksiklik var.Ben 26 yaş kapsamındayım öğrenciyim çalışmıyorum her ay ödüyorum.Sistemin saçmalıklarından birisi de bu.