Merhabalar, kendimden bahsederek çok fazla vakit kaybetmeyeceğim. Özet olarak söylemek gerekirse gerçekten uzun zamandır bilişim sektörü ile ilgileniyorum ve bu konularda son yıllarda epey bir eğitim verdiğimi söyleyebilirim.
Şimdi vereceğim hizmetin detaylarına geliyim.
10 Adet web tasarımı hizmeti satışa sunuyorum. Kulağa biraz garip gelebilir, bu sebeple sabırla okumanızı rica ediyorum. Çünkü alışagelinmiş sistemin dışında bir sistem olabileceğini düşünüyorum (daha önce bu şekilde çalışmalar yapıldıysa ve gözden kaçırdıysam özür dilerim...)
Öncelikle hizmetin fiyatı 500 TL'dir. Yapılan tasarım, sadece 10 kişiye satılacaktır. Bunun sebebi ne diye sorarsanız, yapılacak siteler,
bu 10 kişinin ihtiyaçlarına göre "şekillenecek" ve tamamen
özgün bir kodlama ile yazılacaktır. Google gözünde, bir web sitesinin içerikler gibi "kendisinin de" özgün olması durumunda arama sonuçlarına birebir etkisi oldugunu görmüş birisi olarak, iyi sonuçlar alacağınıza inandığımı söyleyebilirim.
İşe başlarkenki aşamalar
1 - 10 kişi bu listeye kayıt olacak.
2 - Ödemeler, işe başlarken 200 TL, iş bitiminde 300 TL şeklinde olacak.
3 - İş ortalama 25 gün sürecek. (Verdiğim sözlerde sapma olmayacaktır.)
4 - 10 kişi ile bir mail group oluşturulacak ve burada müşteriler yazılımın gidişatı konusunda sürekli bilgilendirileceklerdir.
5 - Tasarım ortak bir tasarım olacaktır, fakat 10 müşteri için de renkler istenildigi gibi değiştirilebilinir, arkafonlar vb görseller özgünleştirilebilinir. (Ekstra ücret istemeyeceğim)
6 - Tasarımın ortak olması kafa karıştırmasın lütfen. Binlerce kopyası olan sistemlerle kıyaslandığında 10 adet tasarım yeterince özgündür ve yukarıda da dedigim gibi, yazdığım sistemler arama sonuçlarında gayet güzel sonuçlar elde etmiştir. (Zor bir sektör olmasına rağmen +18 referans siteler ve söylediklerimi sorup teyid edebileceğiniz kişiler mevcuttur)
Web Sitesinin Özellikleri
1 - Kesinlikle bu 10 kişi dışında kimseye satılmayacaktır.
2 - İçerde kullanılan yorum satırlarından tutun, css'deki adlandırmalara kadar tüm kodlama, şu ana kadar yapmış olduğum tasarımların (html / css) olabildiğince dışında yapılmış isimlendirmelerle oluşturulacaktır.
3 - Bu kadar yazdıktan sonra bunu belirtmeme bile gerek yok ama yine de yazmadan edemedim. Kesinlikle, ama "kesinlikle" wordpress vb bir hazır yapı üzerine yazılmış bir site olmayacaktır. Sıfırdan başlanıp, bu 10 müşteri için kodlanacaktır.
Özellikler Devam
1 - Sayfada sliding banner olacak ve bu bannerda gösterilecek resimler panelden değiştirilebilinecek.
2 - Yine panel destekli haber / makale modülü olacak. Bu modülün detaylarını müşterilerin "istekleri" doğrultusunda oluşturacağım. Dilenirse kategorizasyonlu, aynı şekilde dilenirse ana sayfada thumbnail'li bir makale modülü yazılacaktır.
3 - Makale / Haber modülü %100 seo uyumlu olacaktır. Wordpress'deki all in one seo pack'ten farksız şekilde kullanabileceksiniz. Her makale'nin kendine özel permalink'i, title description ve keyword giriş imkanı olacaktır. Makaleler için gireceğiniz makale görselleri alt tag'ını makale'nin başlığından otomatik olarak alacaktır. (Seo ile ilgili ufak detaylar atlanmamaya çalışılacak...) Makale görselleri, makale ile benzer isimlendirmeler alacaktır. (Otomatik olarak).
4 - Sistemde ürün listeleme modülü olacaktır. Ürün fotoğrafı, açıklaması ve title description keyword alanları panelden girilecektir.
5 - 10 müşterinin de haber - makale - urun görsellerinin bulundugu klasör yolları + permalinkleri birbirinden farklı olabilir. İstek halinde, müşteriler kendi permalink yapılarını oluşturtabilirler. ( siteadi.com/urunler-kirmizi-kalem.html veya siteadi.com/kirtasiye/kirmizi-kalem.html) gibi. Tabiki uymanız gereken kurallar olacak, fakat örnekte gördüğünüz gibi link yollarında da seçim şansınız olacak diyebilirim.
6 - Bunlar dışında, hakkımızda sayfası, iletişim sayfası, referanslar sayfası olacak ve bu sayfalar da panelden yönetilebilinecektir.
Önemli Noktalar
1 - Site ASP.NET ile yazılacaktır. Normalde lazım olması durumunda php ile de yazabilirim. Fakat şu anda asp.net'e php'den çok daha fazla hakim durumdayım diyebilirim. Kodlama %100 profesyonel bir kodlama olacaktır. Bırakın yazılıma yeni başlayan birini, sadece php bilen bir yazılımcı bile kodlara baktığında kolaylıkla değişiklik yapabilecektir. Eğitimini verdiğim bir konu oldugu için özenli - yorum satırlı - temiz bir kodlama olacaktır. Veritabanı bağlantılarında linq to sql teknolojisi kullanılacaktır.
2 - Her site hacklenir, hacklenmeyecek site yoktur, fakat yazacağım sitenin kodlamalarında güvenliğe de önem verdiğimi belirtmek isterim. SQL Injection, Cross Site Scripting vb problemler yaşamazsınız. En azından bilirsiniz ki sitenizi bu işi bilen birisi yaptı, kolay gol yemeyeceksiniz
3 -
Ödeyeceğiniz 500 TL'ye 1 senelik hosting de dahil olacaktır!
4 - Hosting konusunda kimseye sürpriz hosting ücretleri çıkartmayacağıma emin olabilirsiniz. Siteler, natrodan alınacak hosting'de barındırılacak.
5 - Hosting'in ücretlerini karşılıyorum diye size erişim sağlamamak gibi bir durumum olmayacak. Sitede kullanılan tüm kaynak kodlarına (ftp) ve veritabanına (MSSQL) erişim bilgileriniz olacak ve herkesin kendi ftp - mssql bilgileri kendine özel olacak. Kendi hostinginizde barınacaksınız diyebilirim özet olarak.
6 - Tüm bu yazdıklarım dışında, bir avantajınız daha var. Çok ekstra bir istek olursa, o da çok basit ve efektif bir şekilde çözülecek. Diyelimki bir müşteri yukarıda yazılanlar dışında bir istekte bulundu. Önemli ve emek isteyen bir update... Ben buna bir ücret belirleyeceğim. Sonra listemizdeki tüm müşterilere bu update'i teklif edeceğim. 5 kişi kabul ettiyse, istediğim ücret 5'e bölünecek ve bu update'i isteyen müşteriler, ücreti de paylaşarak bu update'i bana yaptırabilecekler. Elinizin altında özel yazılımcınız var gibi olacak kısacası hem de ücret / update'i isteyen müşteri sayısı fiyatına
Sistem talep görmesi durumunda bile bu yazılımın aynısını 11. müşteriye satmayacağım. Satmayacak olma sebebim birazda müşterilerin isteklerine yetişememe ihtimalimi düşünmem. Yoksa yeni bir set yapıp, 11. müşteriden devam etmek kolay, ancak talepleri karşılayamadıktan ve kötü referans oluşturduktan sonra bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Herkese teşekkür ederim, umarım güzel bir organizasyon olur.
İyi Çalışmalar
Melih
http://melihkoray.com/resume/melih-koray-cv/ Ek olarak
Sizler sadece domainleri alın yeterli, nameserver yönlendirmeleri yapıldıktan sonra hosting, veritabanı ve diğer ayarları yapıp, siteyi ve dilediğiniz emailleri açıp o şekilde teslim edeceğim.