1 yıldır borsa ile haşır neşirim ama ben hiç bir zaman borsanın çok riskli bir yatırım aracı olduğunu düşünmedim. bu yüzden konu içerisindeki imajlar çok abartılı. çevremde de öyle bir intiba var ki sanki girenler ya çok zengin oluyor ya da çoğunlukla elde ne var ne yok kaybediyor. acaba yanılan ben miyim?
Borsa riski genelde öyle değilde şöyle oluyor...
Mesela bir firmaya bakıyorsun ve son bir kaç aydır iyi yükseliş trendi yakalamış yeni anlaşmalara imzalar atmış yani umut vaad ediyor böyle bir durumda hisse senedi satın alıyorsun mesela hisse bedeli 1,5 lira ve sen 5000 hisse senedi satın aldın. Sonra biraz daha yükseliyor ve sana umut veriyor ve iyi yatırım yaptık dediğin anda yavaş yavaş iniyor ve bu seferde paranı kurtarmak için bekliyorsun geri yükselsin diye ki bir bakıyorsun aylarca 0,8'lerde geziniyor örneğin. İşte bu dönemde sattığın zaman kaybediyorsun ve kaybın ana paranın yarısı.. Tabiki yatırdığın parayı ikiye katlamakta var... Bunların hepsini bildiğine de kesinlikle eminim ben sadece konuya yorum olarak yazıp senin mesajından gidiyorum hepsi bu.
İyi forumlar.