Takva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Usta sadece kasa 1200 tl + monitör alıcam 1.500 tl olcak toplam.

1.200 tl ye daha iyisini toplucaksan bekliyorum.

+ onca kişinin arasında ilk defa sen sisteme olumsuz yorum yaptın. bütçem bu kadar daha fazla değil daha iyisini toplamanı bekliyorum.

Bir de ekran kartı da beklıyorum yazarsan sevinirim daha iyi ekran kartı aynı fiyata
Dostum biz burada sana yardımcı olmaya çalışıyoruz yani sırf kazıklanma diye . Yoksa bir menfaatimiz yok biliyorsun, sonuçta para senden çıkıyor , belki bi "Allah razı olsun" dersin, o da bizim kazancımız olur...

Şimdi hem senin için hem de diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından şöyle anlatayım...

İlk önce mahalle bilgisayarcılarına gidip abi benim şu kadar param var bir bilgisayar toplayalım denmez, adamlar sana 3-5 sene önce çıkan 1gb 128 bit ekran kartı önerir sen de aa güzelmiş bana bu yeter deyip alırsın halbuki çöp bir ekran kartıdır. Herkes gb ve bit ine bakar ekran kartının, oysa ki bu en son bakılacak şeydir... Ekran kartının versiyonu, new gen özelliği var mı ddr ı kaç, directcu vss bi ton şey... 1 gb 128 bit ekran kartı 150 liraya da var 350 liraya da... Mesela senin güvenilir dediğin bilgisayarcının önerdiği ekran kartının piyasadaki değeri 140 lira, hiç bir işine yaramaz...

Ben arada bu mahalle bilgisayarcılarını gezerim, geçen gittim birisine abi dedim i7 işlemcili bir bilgisayar toplayalım aşağı yukarı ne kadara olur dedim adam bin lira civarına veririm dedi, ssd sordum var mı diye o ne dedi adam işlemci fiyatına bilgisayar veriyor, 750 liraya da i7 işlemci var 2500 liraya da , ssd 'ye o ne deyince oradan uzaklaştım

Ben de eskiden acemiydim tabi, ama r10da olsun başka sitelerde olsun sorular sordum, araştırdım az çok bir şeyler öğrendim...

Bir diğer şey hazır bilgisayar almayacaksın... Yazarlar 1500 liraya i7 işlemci, 2 gb ekran kartı bilmem kaç gb ram , özelliklerine baksan tam bir çöp bilgisayar...

Sen monitor hariç 1200 liraya tavsiye istemişsin buyur sana tavsiyem :

COOLER MASTER CMP-350 500W MIDT ATX SİYAH KASA
POWERCOLOR HD5670 GDDR3 1GB 128BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI (ekran kartını bununa değiştirebilirsin, 50 lira fark var arasında ASUS GT630 GDDR3 2GB 128BIT)
KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ CL9 PC RAM
AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK

Toplam : 1.100 lira

Pardon sen 1.200 lira olsun demiştin değil mi , bizimkisi daha ucuz oldu hatta vatanın yüzde 30 indirimi beklersen daha ucuza bile gelir, doların yükselmesine rağmen bu fiyat...

Al bu sistemi o çöp bilgisayardan kat kat daha iyi ve ucuz...

300 liraya da bu monitoru alırsın ; AOC 21.5" E2262VW GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR (Full HD) , toplam 1.400 lira hadi hayırlı olsun...