Merhaba arkadaşlar,

iPhone 5S ile Note 3 arasında gidip gidip geliyorum, karar vermek için 1 haftam falan kaldı. Benzeri bir konuyu Apple bölümünde açmıştım ama birde bu bölümde açmak istedim, iki tarafında yorumlarını okumak adına. Sizlere telefonda yaptıklarımı, yapacaklarımı yazayım hemen ardından aklımdaki soruları sorup, cevaplarınızı bekleyeyim.

Telefonda Yaptıklarım/Yapacaklarım:
- Web tasarım işiyle uğraşıyorum o yüzden Tapatalk ve tarayıcı benim için çok önemli.
- Telefonun hızı iyi olsun, sürekli takılıp donmasın, uygulamadan atmasın.
- Şarj süresine çok önem veriyorum ve yaklaşık 2 yıldır kullandığım iPhone 4'de en illet ettiğim şey diyebilirim.
- Facebook, Twitter, Instagram, 4SQ, Tango, Whatsapp kullanırım.
- Telefonda çok oyun oynamam ama illa ki arada girip oynadığımız oluyor tabii ki.

Telefonda düzenli telefon görüşmelerim olmaz, bir gün 4 saat konuşurken bir gün hiç konuşmadığım olabilir. Öte yandan film izleme, YouTube'da video izleme çok nadir yaparım (yapmam demiyorum çok nadir). Lakin telefona artık müzik atmayı, müzik dinlemeyi özledim o yüzden Note 3 daha avantajlı sanırım.

Sorularım:
- Ana konuyu gezdiğimde herkesin root, rom vesaire vesaire bir şeyler yazdığını, ayarladığını gördüm. Telefon bu kadar uğraştırıyor mu ? Açıkçası iOS 7 ile beraber Apple'dan soğudum lakin Allah için bugüne dek bir kez olsun herhangi bir sorunun çözümünü bana bırakmamıştır hep genel sorunlar olmuş, güncellemeyle gitmiştir (çok nadiren). Hani teknoloji cahili bir insan değilim, zamanla kavrar geliştiririm telefonu lakin alır almaz da her şeyi internetten araştırıp çözmek zorunda kalmayalım.
- Şu windows kaplar, kutudan mı çıkıyor yani hediye niyetiyle bazı firmaların verdiği bir şey mi ? (Çok hoşuma gidiyor)
- Hollanda'dan alacağım acaba oranın garantisi burada da geçerli oluyor mu ? Ve Türkiye'ye getirdiğimde pasaport kaydı hariç bir işleme gerek var mı ? IMEI falan yazmışlar konuda hep, uğraştırmasın beni.
- Forumlarda gezdiğimde Android cihazların 1 yılda kafayı yediğini söylemişler hep, sizin bu konuda görüşünüz nedir ? Eşyalarıma çok titiz bakan biriyim, hayatımda en fazla 2-3 kez telefon düşürmüşümdür oda halıya falan.
- Bu telefonu aldığımda 2-3 yıl çok temiz bir şekilde kullanabilir miyim ? Yoksa 1 yıl sonra "beni değiştir" demeye başlar mı ?

Her şeyden öte sizin yazdıklarımı okuduğunuzda bana önerdiğiniz cihaz hangisidir ? Cevaplarınız için çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Not: DH'ye açtığım konuyu direk kopyaladım, o yüzden bazı bilgiler gereksiz olabilir.