Öncelikle herkese merhaba,
Konunun ilk sayfadaki yorumlarını okuyabildim. Bu konuda bir şeyler yazma ihtiyacı uyandı içimde.
Konuyu açan arkadaşım öncelikle güzel şeyler demişsin ama sana sorum şu:
- Neden Kola Turka Tutulmadı Türkiye'de?
Cevap: Çünkü yapamadılar. Çünkü CocaCola'nın veya Pepsi'nin sırrını çözemediler. Tutmadı ve tutmadığı gibi firma zarar etti.
Bu sorudan ve cümleden çıkartılacak çok şey var. Eğer gerçekten tüm gerçekliğiyle her şeyi %100 bilen biri olsa sence oturupta bu işin sırrını paylaşır mı?
Elbette burası forum ve paylaşım platformudur. Şunuda unutma ki kimse ekmeğini yediği kapıyı ifşa etmez bunuda unutma.
- Diyeceksin ki ne yapmalı?
Cevap: Biri footer link, Biri Tanıtım Makalesi, Birisi Sosyal medya vs vs.. Söylüyor duruyor.
Bunların cevabı aslında tamamen sende yatan bir şey.
Arkana yaslan ve kendine şu soruyu sor. Ben Google olsam eğer siteleri nasıl sıralardım diye?
Ben bu soruyu kendime sorduğumda cevapları aşağıdaki gibi oluyor:
1.Footer link yararlı mı? Evet anlık yararlı olabilir ama uzun vadeli kesinlikle yararlı olmayacaktır. Aynı zamanda masrafı bir hayli fazla. Sonuçta düşünsene bir sitede 5bin link var, o linklerin her sayfasında seninde linkin var. Google neden bu link ile senin siteni uzun vadeli iyi yerlere getirsin ki? Evet denedim 2 ay sonra site tavan yaptı belli bir süre sonra geri düştü gitti..
2.Sosyal medya şöyledir böyledir. Ben sosyal medyaya karşıyım. Bir kere linkler NoFollow. Elbette NoFollow linklerde olmalı sitemiz için ama yararı ne olur tartışılır bir konudur. Bence pek yararı yok.
3.TanıtımMakalesini düşünelim. Bot giriyor siteye "Müzik Dinlemek" Makalesi ile karşılaşıyor. Konu komple özgün ve hep müzikden bahsediyor. Makalenin içinde birde site linki var. muzikdinle.com diye. Bu site sahibi bu siteyi yararlı görmüş ve sitesinde tanıtmış diyor bot. O yüzden seviyor tanıtım makalelerini.
Bu konu bu şekilde uzayıp gidecektir. Diyeceksin ki arkadaşım ne yol izleyeyim. Bir çok kez izlediğim ve hepsinde kesin çözüm aldığım yolu anlatayım sana.
Siteni açarsın, Sürekli özgün içerik girersin. İçeriklerini düzgün ve zamanlı girersin. Her gün bir içerik girilir. Elbette site içi seo optimizasyonu ve etiket sistemi her şey uygun olmalıdır.
1-2 ay siteye hiç dokunma google indexlesin linksiz takıl. 2.ayın sonunda haftada 2-3 tanıtım makalesi almaya başla artık.
En az 3.4.5. ay 3 ay boyunca düzenli tanıtım makaleleri al.
Konuyu toplayalım. Ne yaptık şuana kadar?
- Sitemizin site içi optimizasyonu elimizden geldiğince düzenledik.
- Sitemize 5 ay özgün ve düzenli bir şekilde içerik girdik.
- 3.4.5. Aylarda düzenli tanıtım makaleleri aldık.
Sırada yapılması gereken tanıtım makalelerimizi dürtmek için bir yol bulmak. Bu yolda sana kalmış. Bu makaleleri dürtmenin bir çok yolu vardır. Benim kullandığım ise abartıya kaçmadan -> Dizinler, İmleme siteleri gibi yerlerden orta halli alıp yap. Seo paketleri satan kişilerden.
Sonra tanıtım makalesine devam. Her 2-3 ayda bir tanıtım makalelerini dürt.
1 yıl sonra sitenin geleceği yeri düşünemiyorum bile.
NOT: Gireceğin sektörü iyi seçmelisin. Kalkıpta sağlık sektörüne girersen bir yerlere gelmen uzun zaman alacaktır. Ekmeğini zor yersin. O yüzden rekabetin az ama iyi kazanç sağlıcak sektörler bul.
SEO YAPIYORUM OLMUYOR DEME! HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ SABRETMEKTİR.
Sabret ve doğru yolu seç emin ol kazanacaksın.
Dediğim gibi kendini bot yerine koy ve botun ne tarz bilgileri araştırabileceğini düşün. Sonra o soruları kendine sor emin ol cevabını alacaksın.
Unutma ki SEO denen şey kesinlike doğal backlinktir. Doğal backlink kasarsan, Sitene giren üyelere gerekli bilgiyi gerçekten verirsen. Emin ol kazanırsın.
SABRET..